Lounais-Häme

Hunnari hapottaa taas

Voimat vieviä ylämäkiä ja kovaa kiihdyttäviä alamäkiä on taas luvassa, kun Forssassa kisataan sunnuntaina toista kertaa Hunnarin hapotus. Mika Penttilän ideoima polkujuoksu/extremekisa on houkutellut mukaan kuutisenkymmentä rohkelikkoa.

Sata kisaajaa otetaan mukaan, joten halukkaille löytyy vielä viivalta tilaa. Kuntoa osallistujilta vaaditaan, sillä reitti on taatusti raskas. Matkaan lähdetään Mäkilammin rannalta ja sen jälkeen noustaan laskettelurinteen huipulle ja sama tehdään kohta uusiksi.

Kilpailijat voivat valita joko puolimaratonin tai yhden kierroksen kilpailun, jolla on mittaa 5,3 kilometriä.

-Ensimmäinen puolikas kierroksesta on tosi rankkaa, toisella löytyy jo paikkoja, jossa voi vähän palautua. Jälkipuolisko on enemmän perinteistä polkujuoksua, Penttilä kertoo.

Yhdellä kierroksella nousua kertyy 330 metriä. Se tietää puolikkaalle yli 1,3 nousukilometriä.

Puolikkaan kisan voitti viime kesänä Finnish Marathon Runnersin Henri Ansio hyvällä ajalla 1.53.04. Monipuolinen kestävyysjuoksiia on pistellyt maratonin 2.30:een ja 100 kilometriä reiluun seitsemään tuntiin. Puolimaraton on mennyt normaalireitillä 1.10:een.

-Ansio on tulossa puolustamaan voittoaan. Hän piti tästä kisasta ja reitistä, Penttilä kertoo.

Penttilä sai ajatuksen Hunnarin hapotuksen järjestämisestä, kun hän mietti jatkoa Oxroadultralle eli Härkätiejuoksulle Turusta Hämeenlinnaan. Hän halusi toimintaa hienoksi tietämälleen alueelle ja ideoi polkujuoksutapahtuman, jotka ovat viime vuosina nostaneet suosiotaan.

-Maisemat ovat täällä upeat, tämä on hieno keidas. Nyt kun tänne saatiin tämä frisbeegolfrata, ovat ihmiset alkaneet löytää alueen, Penttilä sanoo.

Luonto, haastavat maastot ja extremetyyppisyys ovat lisänneet polkujuoksujen suosiota Suomessa. Suomessa järjestetään vuosittain jo kymmeniä polkujuoksutapahtumia. Urheilijoita lajilla on täälläkin jo tuhansia.

Toinen Hunnarin hapotus alkaa sunnuntaina kello 12. Yleisöllä on tapahtumaa vapaa pääsy. FL

Etelä-Suomen rankin puolimaraton
Forssalaisen Mika Penttilän ideoima polkujuoksu järjestetään sunnuntaina toista kertaa.Sarjat miehille ja naisille, kisana joko puolimaraton tai yksi kierros (5,3 km).Puolikkaalla vertikaalinousua yli 1 300 metriä.Polkujuoksu nostanut suosiotaan viime vuosina.Polkujuoksujen harrastajia Suomessa jo tuhansia.Tunnettu polkujuoksutpahtumia mm. Bodom Trail, Karhunkierros, Ilvesjuoksu ja NUTS Pallas.Eroaa maastojuoksusta lähinnä matkojensa takia, jotka ovat polkujuoksussa yleensä huomattavasti pidempiä.

Uusimmat

Fingerpori

comic