Lounais-Häme

Hunters oli Palloseuraa valmiimpi

 

Forssan Palloseuran valmistautuminen tulevaan Suomi–sarja-kauteen on sujunut voittopuolisesti tappioiden merkeissä. Keskiviikkona Forssan jäähallissa vastaan tuli sarjan kovimpiin ryhmiin ennakoitu Hunters, joka osoittautui kotijoukkuetta valmiimmaksi ja ainakin tässä vaiheessa laadukkaammaksi joukkueeksi.

Tosin maalipaikat tasaviisikoin pelattuna menivät koko lailla tasan, mutta porvoolaiset pistivät kiekkoa paremmin reppuun paikoista. Maalinteon aloitti Otto Cichorachi, joka siirsi Valtteri Valtosen pudottaman kiekon läheltä FPS-maaliin kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

FPS sai otetta erän loppupuolella ja oli lähellä tasoittaakin, mutta Scott Vargas kolisutteli tolppaa.

Toisen erän alussa vieraiden Jere Pulkkinen riisti kiekon keskialueella, vei Palloseuran Joel Lehtosta siniviivalla kuusinolla ja pääsi yksin läpi. Hyviä torjuntoja läpi pelin esittänyt Valtonen torjui, mutta Pulkkinen pisti jatkokiekon sisään ja vei vieraat kahden maalin johtoon.

Erän puolivälin jälkeen Toimi Roukala pääsi lyömään ylivoimalla irtokiekon läheltä ohi Valtosen.

FPS:n ainoa teki runsaan 36 minuutin jälkeen Samuli Virtanen, jonka lipsahti helpohkosti ohi Hunters-vahti Ari Ahokkaan. Syöttöpiste kirjattiin Viljami Wahlstenille.

Puolitoista minuuttia ennen erän päätöstä slovakkipakki Matej Bacalla kiehahti yli. Hän suivaantui Huntersin Miika Runsalalle sen verran pahoin, että löi jäässä maannutta Runsalaa poikittaisella mailalla niskaan, mistä päätuomari Jukka-Pekka Koistinen ohjasi miehen välittömästi suihkuun.

FPS kesti alivoiman hyvin, mutta pian Bacan jäähyn päätyttyä Aleksi Karlsson huitoi itselleen ulosajon ja kotijoukkueen viiden minuutin alivoimalle. Sekin FPS kesti, mutta oman pelin rakentaminen jäi jäähyntappotalkoissa vähemmälle. FPS sai kyllä luotua muutaman hyvän paikan, mutta kaksi minuuttia ennen loppua Roope Sipiläinen tuikkasi vapaasta paikasta loppunumerot 1-4.

FPS:n päävalmentaja Asko Rantanen antoi avauserästä joukkueelleen kehuja, mutta manasi loppupelin rikkonaisuutta.

-Alivoimapelaaminen oli hyvää, vaikka emme sitä halunneet näin paljon harjoitella. Jäähyt on saatava jatkossa pois. Meillä on yritteliäs porukka, josta löytyy luonnetta, mutta aggressiivisuus on käännettävä positiiviseksi, Rantanen näki.

-Eteenpäin ollaan menty ja aikaa kauden alkuun on, joten ei tässä huolestua tarvitse. Peliä on kuitenkin kehitettävä kokonaisvaltaisesti, päävalmentaja jatkoi.

FPS:n harjoituskausi jatkuu lauantaina kotiturnauksella, johon vieraaksi saapuvat VG-62, KJT ja Pyry. Seura teki tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen Raitis Pujatsin kanssa. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti