Lounais-Häme

Huoltoasema Nesteen väreihin

Sortohaankatu 1:ssä Forssassa sijaitseva huoltoasema muuttaa Shellin leiristä Nesteelle. Muutostöiden jälkeen polttoaineiden jakelu on tarkoitus aloittaa tämän viikon perjantaina.

Huoltoasemayrittäjä Santtu Saarinen sanoo Nesteen asentavan huoltoaseman pihalle kaikkiaan neljä polttoaineiden automaattista jakelupistettä. Niistä ostettua polttoainetta ei voi maksaa enää sisällä huoltoasemalla. Ainoastaan Nesteen polttoöljyjen ostot voi maksaa sisällä huoltoaseman kassalla.

Saarinen sanoo, ettei muutokseen sisälly mitään draamaa. Shellinä huoltoasema toimi kymmenkunta vuotta ja sitä ennen huoltoasema oli pitkään Esson väreissä.

Myynnissä olevat autojen huoltotuotteet vaihtuvat uudistuksessa Nesteen valikoimaan. Huoltoaseman aukioloajat pysyvät uudistuksessa ennallaan.

 

Saarinen korostaa, että huoltoaseman oma toiminta kahvilan ja Rollssin sekä autopesulan suhteen jatkuu entisellään. Myös kahvilan kalusteita hieman uudistetaan värien vaihdon yhteydessä. Huoltoasema työllistää kaikkiaan seitsemän henkilöä.

Nesteen Suomen polttoaineiden vähittäiskaupasta vastaava liiketoimintajohtaja Sam Holmberg sanoo Nesteessä oltavan tyytyväisiä siihen, että yritys pääsi sopimukseen huoltoasemakiinteistön omistajan kanssa polttoaineiden jakelusta.

-Hyvällä liikepaikalla toimii hyvä yrittäjä Forssassa. Tämä on tervetullut lisä meille, Holmberg sanoo.

Nesteellä on Suomessa kaikkiaan noin 800 polttoaineiden myyntipistettä, joista noin 300 on suunnattu raskaan liikenteen tarpeisiin.

Holmberg sanoo polttoaineiden viime aikojen kallistumisessa näkyvän raakaöljyn maailman markkinahinnan kipuaminen yli 80 dollarin barrelilta. Holmbergin mukaan polttoaineet ovat Suomessa tiukasti kilpailtu tuoteryhmä, joten kotikutoisesti hintoja ei voi nostaa.

Verojen ja veroluonteisten maksujen osuus bensiinilitrassa on tällä hetkellä yli 90 senttiä. Dieselpolttoaineissa verojen osuus on hieman pienempi.

 

Öljy- ja biopolttoaineala ry:n tilastossa huoltoasemien ja automaattiasemien yhteenlaskettu kokonaismäärä oli viime vuoden lopussa yhteensä 1 848. Näistä huoltoasemia, joilla on henkilökuntaa, oli 744. Automaattiasemien lukumäärä oli 1 104.

Nesteen markkinaosuus kotimaan bensiinikaupassa on noin 28 prosenttia ja dieselpolttoaineiden kaupassa noin 38 prosenttia.

Kansainvälinen energiajärjestö IEA on arvioinut, että pelko Syyrian sodan laajenemisesta ja öljynvientimaiden sitoutuminen tuotantonsa rahoittamiseen ovat nostamassa öljyn hintaa. Öljynviejämaiden järjestö Opec ja Venäjä solmivat vuonna 2016 sopimuksen tuotannon rajoittamisesta.

IEA:ssa on arvioitu, että Yhdysvaltojen ja Kiinan nokittelun tuontitulleilla laajeneminen kauppasodaksi merkitsi öljyn kysynnän heikkenemistä ja hintojen laskua. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic