Lounais-Häme

Huoltoaseman liepeiltä löytyi miehen ruumis Kuortissa - poliisi epäilee neljää murhasta

Kuortti
19.10.2018, 13:21

Kotimaa

Etelä-Savon Kuortissa tehty poliisioperaatio liittyy Keski-Suomen Joutsassa yksityisasunnossa toissa yönä tapahtuneeseen henkirikokseen, kertoo Itä-Suomen poliisi.
Poliisi epäilee aikuisen miehen joutuneen murhan uhriksi. Miehen henkilöllisyyden selvittäminen on vielä kesken.
Poliisi otti eilen illalla kiinni neljä miestä, joita kaikkia epäillään osallisuudesta murhaan. Kolme otettiin kiinni huoltoaseman läheisyydestä ja yksi myöhemmin Joutsasta.
Henkirikos tapahtui yhden kiinni otetuista asunnossa Joutsan Leivonmäellä ja miehet ovat kaikki joko kotoisin Joutsasta tai heillä on jonkinlainen kytkös paikkakunnalle, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Timo Hänninen.
Hännisen mukaan miehiä vasta kuulustellaan tänään ja motiivin selvittäminen on kesken. Viitteitä perheen sisäisestä asiasta tai jengikytköksistä ei Hännisen mukaan ole.
– Varmastikin jollain tasolla tunteneet toisensa, Hänninen luonnehtii uhrin ja epäiltyjen suhteita.
MTV:n mukaan kiinni otetuilla ei ole vakavaa rikostaustaa.

Rauhalliset kiinniotot huoltamolla

Kuortin ABC-huoltoaseman liepeillä Pertunmaalla Etelä-Savossa alkoi eilen poliisioperaatio, josta poliisi oli ensin vaitonainen. Paikalla oli muun muassa Puolustusvoimien henkilöstöä.
Poliisin mukaan Puolustusvoimien virka-apua tarvittiin tapahtumapaikan laajuuden takia paikan eristämiseksi.
– Ei pelkästään poliisin oman resurssin henkilöstöllä olisi ollut mahdollista. Näin turvataan alueen tekninen tutkinta ja sen koskemattomuus.
Hännisen mukaan kaikki epäillyt ovat nyt poliisin hallussa. Poliisi pääsi rikoksen jäljille saatuaan tiedon ABC Kuortin päästä, ei Joutsasta. Tarkemmin Hänninen ei avaa sitä, mistä vinkki tuli. Poliisi kertoo saaneensa tiedon epäillystä henkirikoksesta torstaina kello viiden aikaan iltapäivällä. Kiinniotot Kuortissa sujuivat Hännisen mukaan rauhallisesti.
Poliisin mukaan tutkinta paikalla on nyt saatu päätökseen ja Puolustusvoimat poistuu paikalta. Eristetty alue oli huoltoaseman takapihalla, mutta itse ABC-asema on toiminut koko ajan normaalisti. Huoltoaseman liikennemyymäläpäällikkö Petri Seppänen kertoi STT:lle aamulla, ettei poliisioperaatio vaikuttanut asemaan.
– Käytännössä rekkojen tankkauspisteeltä poistuva tie, jonka varrella on matkaparkki, Seppänen kuvaili eristysaluetta.

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/mtv-uutisten-lahde-kuortin-mittavassa-operaatiossa-kyse-henkirikoksesta-useita-kiinni/7121888#gs.z9TfbsM

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic