Lounais-Häme Humppila

Huomio valtatie 2:n kulkijat! – Humppilassa nopeusrajoitus tiputettiin taajamavauhtiin

Kuvituskuva.

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ely) on päättänyt tiputtaa Humppilassa valtatie 2:n nopeusrajoituksen rautatien ylittävän sillan kohdalla 50 kilometriin tunnissa. Aiemmin paikalla nopeusrajoitus on ollut 80 kilometriä tunnissa.

Ely-keskuksen kunnossapitopäällikkö Tuomas Vasama kertoo, että nopeusrajoituksen tiputtamisen syynä on painuma sillassa. Painuman korjaus vaatii vähintään päällystystöitä, minkä jälkeen nopeusrajoitus palautetaan normaaliin.

– Paikalle on suunniteltu asfaltointia, mutta se ei ole talvella mahdollista. Jos talvi on odotetunlainen, on alennettu nopeusrajoitus voimassa vähintään maaliskuulle, Vasama kertoo.

Vaaratilanteita paikalla voivat aiheuttaa lumi- ja jääpaakut, jotka ovat jääneet kiinni raskaisiin autoihin ja jotka putoavat tielle painauman aiheuttamasta kuopasta ajettaessa.

Vasaman mukaan samanlaisia ongelmia on useilla muillakin valtateillä.

– Sillat rakennetaan nykyään niin, että ne eivät pääse painumaan, mutta tällä paikalla tie on perustettu aikoinaan eri tavalla, ja saven painuessa myös silta painuu, Vasama selittää. FL

 

Juttua muokattu klo 15.55: Lisätty Tuomas Vasaman kommentit.

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic