Lounais-Häme Tammela

"Huonojen sattumien summa" – Tammelan tekninen lautakunta ei ollut päätösvaltainen

Paikalla ei ollut riittävästi jäseniä tai heidän varajäseniään.
Tammelassa jouduuttiin keskiviikkona harvinaiseen tilanteeseen, kun teknisen lautakunnan kokous jäi pitämättä. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelassa jouduttiin keskiviikkona harvinaiseen tilanteeseen, kun teknisen lautakunnan kokous jäi pitämättä. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan kunnan teknisen lautakunnan kokous jäi keskiviikkona pitämättä, koska kokous ei ollut päätösvaltainen. Syynä oli, ettei paikalla ollut riittävästi jäseniä tai heidän varajäseniään.

– Lautakuntaan kuuluu viisi henkilöä. Jotta kokous on päätösvaltainen, puheenjohtajan ja vähintään kahden jäsenen tulee olla paikalla. Keskiviikkona paikalla oli puheenjohtaja ja yksi jäsen, Tammelan kunnan hallintosihteeri Arja Suojoki kertoo.

Suojoen mukaan yksi jäsen oli ilmoittanut etukäteen, ettei pääse kokoukseen. Kaksi jäsentä tavoitettiin puhelimitse, mutta heillä oli este, jonka takia he eivät päässeet kokoukseen. Kaikki kolme kokouksesta pois jäänyttä jäsentä kertoivat ilmoittaneensa kokouksesta varajäsenilleen, mutta nämäkään eivät päässeet paikalle.

– Jokaisella lautakunnan jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Varajäsenillä ei kuitenkaan ole varajäseniä eikä heidän tilalleen voida määrätä ketään, joten kokous jäi tällä kertaa pitämättä.

Erittäin harvinainen tilanne

Suojoen mukaan on harvinaista, että lautakunnan kokous ei ole päätösvaltainen.

– Joskus aikaisemmin kokous ei ole ollut päätösvaltainen, kun varsinaisia jäseniä on joutunut jääväämään itsensä eikä paikalla ole ollut riittävästi varajäseniä. Keskiviikon kokouksen kaltainen tilanne on erittäin harvinainen, mutta tällä kertaa oli kyse huonojen sattumien summasta, Suojoki sanoo.

Tekninen lautakunta kokoontuu uudelleen 19. helmikuuta kello 15 kunnantalolla. Esityslista on sama, jota oli tarkoitus käsitellä keskiviikkona.

– Olen varmistanut, että saamme seuraavaan kokoukseen riittävästi jäseniä tai varajäseniä, jotta kokous on päätösvaltainen, Suojoki kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic