Lounais-Häme

Hurjaa, mutta hauskaa: Motocross nosteessa Forssan seudulla

Kevään crossileiri varattiin täyteen puolessa tunnissa.
Leirin nuoria kuskeja koolla Tammelassa. Vasemmalta Martti Juhola, Mauri Juhola, Tuukka Gardemeister, Eeli Kuisma, Kaisu Gardemeister ja Mikke Lindström. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Moottoriseura järjestää Rost off – Gas on -motocrossleirin ensi keväänä Jokioisten Luodesuolla.

Kysyntää lapsille ja nuorille suunnatulle ajoleirille näytti olevan, sillä vapaat paikat menivät kuin kuumille kiville. Leiri varattiin täyteen nopeammin kuin Ed Sheeranin konsertti Helsingissä.

Leirin pikaiseen täyttymiseen vaikutti varmasti myös se, että vetäjäksi saatiin entinen huippukuski, nykyinen ammattivalmentaja Jussi Vehviläinen. Vehviläisellä on MX3-luokan MM-pronssia vuodelta 2007 ja kaksi MM-joukkuepronssia vuosilta 2002 ja 2003.

Vehviläinen valmentaa nykyään motocrosskuljettajia Yhdysvalloissa ja eri puolilla maailmaa.

– Tunnen Vehviläisen Jussin hyvin, hän valmensi aikanaan poikaani Miksua. Kun kalenterista löytyi tilaa, Jussille sopi hyvin lähteä meidän leirille vetäjäksi, kertoo Sani Lintula, joka toimii keväällä Toni Nordmanin kanssa leirin paikallisena vetäjänä.

 

Leiri järjestetään Luodesuon radalla kaksipäiväisenä 4.–5. toukokuuta. Mukaan mahtui kuutisenkymmentä lajin harrastajaa.

Oman alueen junnuilla oli etusija, mutta leiri veti väkeä ympäri maata, ja onpa mukaan tulossa osallistuja Virosta saakka. Lauantaina saadaan oppia ja opastusta, sunnuntaina päästään ajamaan leikkimielistä kisaa.

– Halusimme leirillä aktivoida seuran nuorisotoimintaa ja saada näkyvyyttä lajille. Tällä seudulla on hyvät puitteet harrastaa motocrossia, kertoo leirin ideoinut ja sen puuhamiehenä toimiva Markus Kuisma.

Forssan Moottoriseurassa on toistakymmentä nuorta crossiharrastajaa, mutta lisää mahtuu mukaan.

– Onhan tässä takana ajatus, että leiri toisi seuralle lisää nuoria harrastajia, Kuisma toteaa.

Crossiväen mukaan motocross on hyvä isäpoika-harrastus ja miksei koko perheenkin. Moottoriurheiluksi laji on aloitustasolla edullinen.

 

Leirille on lähdössä runsaasti paikallisia nuoria kuskeja, muuan muassa Gardemeisterin sisarukset Kaisu ja Tuukka.

– Halusin leirille mukaan, koska siellä oppii uutta ja pääsee ajamaan, 14-vuotias Kaisu sanoo.

11-vuotias pikkuveli Tuukka on ajanut yhtä pitkään kuin siskonsa, kolmisen vuotta. Vaikka laji on hurja hyppyreineen ja tiukkoine kurveineen, nuorta miestä ei pelota.

– Hyppääminen on kivaa, Tuukka vakuuttaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic