Lounais-Häme Forssa

Hurjakuntoisen FoSun voittoputki se vain venyy

Leisku suupala kovakuntoiselle sarjakärjelle.
Viljo Hautala laukoi FoSun murskavoitolle alkutahdit 1–0-osumallaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Suupparien voittokulku 2. divisioonan Länsirannikon lohkossa jatkuu. Lohkon kärkeen viikko sitten PiTu-voitolla noussut FoSu ei antanut paikallistaistoissa Loimaan Leiskulle mahdollisuuksia. FoSu otti parastaan esittämättä vaisusta loimaalaisryhmästä helpon 11–2 (4–1, 3–1, 4–0) -voiton.

Voitto oli FoSulle jo yhdeksäs peräkkäinen. Viimeksi joukkue on hävinnyt sarjassa marraskuussa.

– Kyllä kaikki juontaa siihen, kun viime toukokuussa joukkue sitoutui harjoittelemaan hyvin. Tekeminen on tähdännyt siihen, että kevään lähestyessä peli on parhaimmillaan, totesi FoSun päävalmentaja Ville Into.

Innon mukaan FoSulla on vielä vara parantaa pykälän peliään, kun tosipelit pudotuspeleissä ja mahdollisissa Divarin nousukarsinnoissa alkavat.

– Pystymme parempaan. Pelissä on määrättyjä osa-alueita, joita voimme vielä kehittää.

Eilisillan paikallispelissä FoSun ei tarvinnut pistää kaikkeaan likoon. Suupparit oli flunssan kiusaamanakin askeleen sarjan hännillä olevaa Leiskua edellä.

FoSu vei jo avauserän maalein 4–1 ja pudotti vieraat kyydistä. Eelis Brusin takoi ottelussa tehot 3+1 ja Kalle Laukkanen pisti vielä paremmaksi lukemin 2+3. Joe Koppanen viimeisteli kaksi maalia.

– Nämä FoSun ja Leiskun pelit olivat aikanaan tiukkoja vääntöjä, mutta Leiskun joukkue on vaihtunut kun vanhemmat pelimiehet ovat heivaamassa. Ei näissä derbyissä ihan vanhaa hohtoa ole, mutta mukavia pelejä kuitenkin, Into tuumi.

FoSuakin valmentanut nykyinen Leisku-luotsi Pasi Lehtonen ei tappiota selitellyt.

– Tässä näkyi sarjakärjen ja sarjajumbon iso tasoero. FoSun liike oli aivan ylivertaista meihin nähden. Lehtonen myönsi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic