Lounais-Häme

Hurrikaani-Loimaa kauteen nuoruuden innolla sekä kokemuksella

Hurrikaani-Loimaan johtokunnan jäsen Rauno Mäkelä kyseli keväällä Jukka Vehviläiseltä, olisiko tällä kiinnostusta lähteä seuran taustajoukkoihin.

– Sanoin, ettei ainakaan rahankeruu kiinnosta, mutta joukkueen kokoamiseen ja auttamiseen voin osallistua. Ehdoksi asetin sen, ettei homma häiritse musiikkiharrastustani, Minnan Sihimunat -yhtyeessä laulusolistina toimiva Vehviläinen kertoo.

Videoita ja vääntöä

Kuusi kautta Hurrikaanissa pelannut Loimaan Jankon kasvatti Jukka Vehviläinen päätyi seuratyöhön pelaajakoordinaattorin tittelillä.

– Siinä vaiheessa sopimukset olivat olemassa ainoastaan Jesse Mäntylällä ja Matti Oivasella. Päävalmentaja Lauri Rantanen oli kuitenkin jo aika pitkälti tehnyt listaa siitä, keitä halusi joukkueeseen, Vehviläinen muistelee.

Uusien kotimaisten ja ulkomaalaisten pelaajien pyydystäminen joukkueeseen alkaa agentin kautta, mikäli urheilijoilla sellaista on. Muiden kanssa neuvotellaan suoraan kahden kesken.

– Ensin selviteltiin, onko pelaajalla halua tulla Loimaalle ja sitten keskusteltiin sopimuksesta. Siinä väännettiin taloudellisista asioista ja kentän ulkopuolisista olosuhteista, kuten asunnosta ja ruokailuista. Kun sopimukseen oltiin pääsemässä, perusloimaalaiseen tapaan piti vielä vähän tingata rahoista.

Vehviläinen kertoo jonkinasteisia kontakteja olleen noin kolmenkymmenen pelaajan kanssa.

– Joidenkin kanssa päästiin sopimukseen jo kahden sähköpostiviestin myötä. Pitemmissä neuvotteluissa vaihdettiin kymmeniä viestejä. Lisäksi ulkomaisten pelaajien osalta katselimme paljon videoita ja nimenomaan kokonaisia otteluita, sillä highlight-pätkät eivät vielä kerro paljon mitään.

Toimivat kontaktit

Hyvät kontaktit auttoivat paljolti joukkueen kokoamisessa.

– Hurrikaanin aiemmat australialaispelaajat Luke Smith ja Harrison Peacock antoivat hyviä vinkkejä, ja paljolti sitä myöten saimme joukkueeseen yleispelaajiksi Max Staplesin ja Thomas Douglas-Powellin. Jenkeissä töissä ollut Kasper Vuorinen puolestaan otti yhteyttä passari Daniel Fordiin, Jukka Vehviläinen kertoo.

Niin ikään entisen Hurrikaani-pelaajan Antti Poikelan avulla löytyi venäläinen keskitorjuja Dmitry Shestak.

– Iso kiitos Antille siitä, että soitti minulle ja suositteli Shestakia. He pelasivat viime kauden samassa joukkueessa Tšekeissä ja olivat kämppiksiäkin. Kokenut 206-senttinen Shestak on todella hyvä, rento johtajatyyppinen kaveri, jonka oletan olevan loppukaudesta aika korkealla torjuntapörssissä.

Shestakin houkuttelemisen osalta olennaista oli se, että myös miehen perhe muuttaa Loimaalle.

– Toiminnanjohtaja Anssi Rämö teki hienoa työtä näiltä osin perhekuvio edellä.

Kotimaisten pelaajien osalta Hurrikaani teki jatkosopimuksen keskitorjuja Karri Kutinlahden kanssa. Paluumuuttajia ovat yleispelaajat Kasimir Vuorinen ja Tapio Toiviainen. Toiseksi passariksi tulee Matti Toivola ja toiseksi hakkuriksi Petteri Friberg. Joukkueen ykköshakkuri on aiemmin Kokkolan Tiikereissä pelannut Antti Ropponen.

Sovitut asiat hoidetaan

Jukka Vehviläinen puntaroi Hurrikaanin vetovoiman perustuvan joukkueen kestomenestyksen ohella siihen, että sovitut asiat hoidetaan aina.

– Siitä pidetään kiinni, mitä sopparissa lukee. Hurrikaani hoitaa aina hyvin myös kentän ulkopuoliset asiat eli järjestää asunnon ja ruokailujen lisäksi mm. lihashuollot ja Bliss Clinicin palvelut. Sitä myöten pelaajat pääsevät kiinni mahdollisimman ammattimaiseen elämään, Vehviläinen sanoo.

Uuden joukkueen Vehviläinen toteaa aika nuoreksi.

– Toisaalta nuoristakin moni on pelannut Mestaruusliigassa jo vuosia ja osa maaotteluissakin. Kasassa on nyt hyvä syöttöjoukkue ja hyvä torjuntajoukkue. Yleisilme on ehkä vähän erilainen kuin aiemmin siten, että mitään virkamiespalloilua ei nähdä. Kovin pitkä tämä joukkue ei ole, ja siksi keskelle tarvittiinkin Shestakin kaltainen iso äijä, mutta toisaalta laiturit ovat ulottuvia.

Aussipelaajia ja maajoukkueen matkassa vielä olevaa Antti Ropposta lukuun ottamatta koko joukkue on jo Loimaalla. Harjoituspelejä on tarkoitus pelata syyskuussa, ensimmäinen liigaottelu Loimaalla pelataan 25.9.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic