Lounais-Häme

Hurrikaani Michael murjoo Floridaa, ensimmäinen kuolemantapaus vahvistettu

Panama City
11.10.2018, 03:25

Ulkomaat

Yhdysvalloissa hurrikaani Michael on aiheuttanut valtavaa tuhoa pitkin Floridan rannikkoa. Se on hajottanut taloja, nostattanut tulvia ja kaatanut puita ja sähkölinjoja Meksikonlahden puoleisella rannikolla. Viranomaiset ovat kertoneet yhden ihmisen kuolleen Tallahasseen kaupungin länsipuolella.
Esimerkiksi Mexico Beachilla lähes 250 kilometrin tuntinopeudella viuhuneet tuulet ovat panneet kokonaisia taloja päreiksi, kertoo CNN. Vesi on tulvinut taloihin, ja tiet ovat täynnä myrskyn mukaansa tempaamaa rojua.
Floridassa odotetaan jännittyneenä, minkälaista tuhoa hurrikaani saa aikaan kulkiessaan metsäisten sisämaan alueiden yli. Osavaltiossa yli 380 000 ihmistä on ilman sähköä.
Mexico Beachilla asuva Patricia Mulligan vertasi CNN:n haastattelussa Michaelin aiheuttamaa tuhoa vuoden 1992 Andrew-hurrikaaniin.
– Jälki on hurjaa. Emme uskoneet, että tilanne menisi näin pahaksi, Mulligan sanoi.
Hän kertoi, että vedet olivat tulvineet sisälle hänen neljännessä kerroksessa sijaitsevaan asuntoonsa.

Ilmavoimien tukikohta evakuoitiin

Michaelin luokitusta laskettiin keskiviikkona ensin kolmos- ja myöhemmin kakkosluokan hurrikaaniksi, mutta sitä pidetään yhä hyvin voimakkaana. Myrsky on siirtymässä seuraavaksi kohti Alabaman ja Georgian osavaltioita, joissa sen pelätään aiheuttavan hengenvaarallisia tulvia.
Viranomaisten antama hurrikaanivaroitus ulottuu Meksikonlahden puoleiselta Floridan rannikolta Alabaman rajalle saakka, kertoo CNN. Trooppisen myrskyn varoitus on voimassa osissa Alabaman, Floridan, Georgian, sekä Etelä- ja Pohjois-Carolinan osavaltioita.
Yhdysvaltain ilmavoimat on evakuoinut Floridan Panama Cityssä sijaitsevan Tyndallin tukikohdan hurrikaanin vuoksi, kertoo uutistoimisto AFP. Hurrikaani höykytti kaupunkia tuntikaupalla, minkä jälkeen kaupungin kerrotaan muistuttaneen sotatannerta. Tiet ovat tukossa muun muassa kaatuneista puista, liikennevaloista ja tuulen kuljettamista lautasantenneista.
Floridan koillisosaan niin sanotun Panhandlen alueelle on ennustettu 300 millin sademääriä. Tulvavesien pelätään kohoavan pahimmassa tapauksessa yli neljän metrin korkeuteen.

https://edition.cnn.com/2018/10/10/us/hurricane-michael-wxc/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti