Lounais-Häme

Hurrikaani Willa heikentyi trooppiseksi myrskyksi - iski ensin vankisaarelle

Escuinapa
24.10.2018, 10:11

Ulkomaat

Hurrikaani Willa on heikentynyt trooppiseksi myrskyksi siirtyessään Meksikon länsirannikolta kohti sisämaata, kertoo kansallinen hurrikaanikeskus. Keskuksen mukaan rankkasateet jatkuvat läntisessä Meksikossa.
Willa saavutti Meksikon Tyynenmeren-puoleisen rannikon tiistai-iltana paikallista aikaa, kertoo maan kansallinen meteorologian laitos. Iskeytyessään rannikolle se toi mukanaan voimakasta tuulta ja rankkasateita.
Willan odotetaan hälvenevän keskiviikkoon iltapäivään mennessä paikallista aikaa. Se luokiteltiin vielä maanantaina viitosluokan hurrikaaniksi, mutta luokitusta laskettiin parilla pykälällä myrskyn lähestyessä rannikkoa.
Hurrikaani osui ensin Islas Marias -saarille, joilla sijaitsee Meksikon liittovaltion vankila. Maan sisäministeriö ei vastannut kysymyksiin noin tuhannen vangin evakuoinnista tai hätätoimista saarella.
– Meillä ei ole tähän mennessä tietoja vahingoista saarella, Meksikon hätäpalveluiden johtaja Luis Felipe Puente kertoi tiedotustilaisuudessa.

Myös turisteja evakuoitiin

Jaliscon, Nayaritin ja Sinaloan osavaltiot sulkivat kaikki koulunsa jo maanantaina valmistautuessaan myrskyyn. Yli 4 200 ihmistä evakuoitiin tilapäisiin suojiin suurimmassa vaarassa olevilta alueilta. Joukossa oli myös rannikolla lomailevia turisteja.
Rannikolla asukkaat ovat peittäneet talojensa ikkunoita vanerilla ja hamstranneet ruokaa ja muita tarvikkeita kaupoista. Esimerkiksi Mazatlanissa rantahotellit olivat pääosin tyhjiä, ja työntekijät suojasivat rakennuksia vanerilla ja rakentelivat hiekkasäkeistä muureja tulvavesiä torjumaan.
Myrskyn seurauksena vettä on odotettu satavan 15-30 senttimetriä osissa Sinaloaa, Nayaritia ja Jaliscoa. Paikoin sademäärä saattaa olla jopa 45 senttimetriä.

https://www.nhc.noaa.gov/

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic