Lounais-Häme

Huutava pula hitsaajista ja hammaslääkäreistä – työvoiman kysyntä ja tarjonta eivät Hämeessä kohtaa

Teollisuus kaipaa lisää osaavia tekijöitä koko Hämeen alueella. Kuvan on Steran tehtaalta Tammelasta.

Työvoimapula vaivaa edelleen monella alalla Kanta-Hämeessä. Osaavaa työvoimaa kaivataan eniten teollisuuteen ja rakentamiseen sekä sosiaali-, terveys- ja opetusaloille. Suurin pula on muun muassa yleislääkäreistä, ohutlevysepistä, puheterapeuteista, koneistajista ja hitsaajista. Kovaa tarvetta on myös hammaslääkäreille, sairaanhoitajille, siivoojille ja kirjanpidon ammattilaisille.

Työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaamista arvioitiin elo-syyskuussa Hämeen TE-toimistossa samaan aikaan muiden Suomen TE-toimistojen kanssa. Tarkastelussa oli 200 ammattia, joista 44 arvioitiin Hämeessä sellaisiksi, joissa kärsitään työvoimapulasta.

Edelliset arviot tehtiin syksyllä 2017 ja keväällä 2018. Niiden perusteella näyttää, että työvoimapula ei ole kuluneen vuoden aikana helpottanut. Päinvastoin ammattien määrä, joissa on paljon pulaa hakijoista, on kasvussa.

Työvoiman kysynnän arvioidaan kasvavan entisestään muun muassa rakennusinsinöörien, maansiirtokoneiden kuljettajien, rakennusalan työnjohtajien ja sähkö- ja automaatioinsinöörien ammateissa.

Joissakin ammateissa on myös ylitarjontaa. Kanta-Hämeessä on TE-toimiston selvityksen mukaan eniten ylitarjontaa yleissihteereistä, graafisista suunnittelijoista, ammatillisen koulutuksen opettajista ja pankkitoimihenkilöistä.

Ammattibarometrit löytyvät kokonaisuudessaan osoitteesta http://www.ammattibarometri.fi. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat