Lounais-Häme

Huvikummun tunnelmaa Urjalassa

Laura Ekman kuuntelee herkällä korvalla, mitä urjalalaisilla mielessään. Ekman avasi kuukausi sitten Sisustuskahvila Augustan Urjalan torin laitaan ja virittelee sen toimintaa. Kahvilassa on kaupan liki kaikki muu paitsi myyntitiski, piano, kassakone ja eripariset kahvikupit ja mukit.

Alun perin kahvilan piti tarjota vain gluteenitonta makeaa ja suolaista hyvää kahvin ja teen kanssa, mutta…

-Asiakkaat halusivat myös ihan vehnäpullaa. Sitäkin saa, vaikka omassa keittiössä leivotaan vain gluteenitonta, Ekman kertoo.

Gluteenittoman linjan Ekman valitsi, koska perheen lapset noudattavat vehnätöntä ruokavaliota.

-Olen huomannut lasten kanssa, että gluteenitonta pyytävä saa kahviloissa liian usein jotain kuivaa pakasteesta, joka sitkistetään mikrossa sulattamalla. Hyvät gluteenittomat tuotteet maistuvat kyllä myös muille, hän vinkkaa.

Nyt Ekman puntaroi, alkaako Augustassa syksyn tullen lounastarjoilu, sillä sitäkin on toivottu. Augusta saattaa järjestää jatkossa myös työpajoja tai pieniä konsertteja.

 

Ekman muutti perheineen Tampereelta Urjalaan yhdeksän vuotta sitten, kun elämä ja koirat kaipasivat enemmän tilaa ympärilleen. Työmatkat venyttivät päivää liikaa lapsiperheen arjessa, ja Ekman halusi hypätä pois oravanpyörästä.

-Tein töitä it-alalla markkinointijohtajana, ja työ oli todella hektistä. Halusin hidastaa ja ajattelin laittaa pystyyn putiikin. Urjalan kokoisella paikkakunnalla pelkällä sisustusputiikilla ei tule toimeen, siksi tässä toimii myös kahvila, Ekman kertoo.

Kahvila on avoinna tiistaista lauantaihin. Kovin hulina käy perjantaina, jolloin Urjalan tori täyttyy ääriään myöden. Torin mystinen vetovoima ei jää huomaamatta kahvilassakaan.

-Torille tullaan todella kaukaa ja moni poikkeaa myös tässä. Töissä on silloin neljä henkeä, kun muulloin riittää yksi tai kaksi.

Sisustuskahvilassa on myynnissä sellaista tavaraa, josta Ekman itsekin pitää. Humppilalaisen Ainoan tuunaamat huonekalut ovat iloisen värikkäitä ja ne sopivat sisustuksen kukikkaisiin tapetteihin.

-Etenkin tuolit ovat tehneet kauppansa. Niitä on helppo sijoittaa oman sisustuksen väripilkuksi.

Kalusteiden ja sisustustavaroiden lisäksi Ekman halusi myyntiin luonnonmukaiset kodinpuhdistusaineet sekä pyykkietikan. Myynnissä on myös esimerkiksi asusteita puolison kotimaasta Intiasta ja koruja kotikulmilta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic