Lounais-Häme

Huvilakumpu on unelmien piparkakkutalo

Ei pidä antaa ulkonäön hämätä. Söpö ulkomuoto ei sisällä pelkkää höttöä, katossa on paksut villat ja sisällä kunnon laminaattilattia.

Somerolaisperheen isä Jani Pomppu alkoi tehdä lapsilleen unelmien leikkimökkiä kaksi vuotta sitten. Viime viikolla urakasta tuli viimein valmista ja pinkissä piparkakkutalossa on nyt ruokapöytä, parvi, sänky, hella ja lavuaarikin. Juokseva vesi ei sinne tosin vielä virtaa

-Olemme nyt yöpyneet täällä yhden yön ja aiomme vielä ensi yönkin yöpyä, perheen äiti Laura Nuotio kertoo.

-Mietin, että olisi kiva jos tytöillä olisi leikkimökki ja näin Torin nettipalstalta, että sellaisia on tarjolla. Mutta ei, Jani halusi tehdä sen itse. Arvasin jo, että tässä kestää, Nuotio naurahtaa hyväntahtoisesti.

-Ei sillä mikään kiirus ollut. Töiden ohella ei montaa tuntia kerinnyt tekemään, Pomppu puolustautuu hymyillen.

-Katsoimme sitten normaalileikkimökin pohjaa, joka oli aika pienen näköinen ja Jani sanoi, että tehdään vähän isompi. Mietin, että taas odotetaan, Nuotio jatkaa.

Projektit aina kasvavat, kun niitä tekee. Vähän kuin nälkä syödessä, molemmat miettivät

-Kun tämä kasvoi, niin se olikin ihan hauska juttu. Tähän saa sitten talvisin pyörät ja pihalelut varastoon, Nuotio iloitsee.

Kesäaikaan mökki voi toimia lisäksi vierasmajana.

-Tietysti kuumalla ilmalla tämä on vähän lämpöinen, Pomppu miettii.

-Näytäs vielä pari pomppua, Nuotio sanoo sängyllä pomppivalle Ilonalle. Kerrankin pyydetään pomppimaan, kun otetaan valokuvia lehtijuttuun

Viisivuotias Pinja ja kolmivuotias Ilona ovat jo tutustuneet innolla uuteen huvilaansa. Se on vähän kuin perheenjäsen, on saanut jo oman nimenkin.

-Mökeillä pitää aina olla nimi. Tytöt pitävät Peppi Pitkätossun satumaailmasta ja Huvikummusta, joten hänestä tuli Huvilakumpu. Tämä ei kuitenkaan ole ihan yhtä vino kuin se, joten nimestä muokkaantui omanlaisensa.

Mökissä on leikitty ahkerasti ainakin kioskia ja kotia. Tuparit täytyy tietysti vielä pitää.

-Täällä on kovat myyjäiset ja kovat hinnat. Yhtenä päivänä oli viinimarjoja myynnissä, kymmenen maksoi kahdeksan euroa. Pitää ottaa isommat setelit mukaan kun ostelee, Nuotio nauraa.

-Meillä oli Pinjan kanssa vähän sellaista puhetta, että myydään kioskista herkkuja tupaantuliaisvieraille. Jotain oikeita, kun täällä on vain puisia kuppikakkuja. Ei missään nimessä tietenkään oikealla rahalla, vaan leikisti.

Ensimmäinen mökkivieras on ollut Pinjan ystävä Elisa.

-Tytöt tulivat mökkiin yökylään, mutta sitten alkoi jännittää ja he kantoivat kamansa jossain vaiheessa iltaa takaisin sisään.

Huvilakummun karkkimaisen pinkin ulkovärin inspiroi visiitti Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä.

-Siellä on Pupula, joka oli tämän värinen. Siellä miljöössä se oli suorastaan ihana, vaikka en ole mikään vaaleanpunaisen ystävä tai prinsessa, eivätkä ole tytötkään. Mietimme että noh, parempi överit kuin vajarit.

-Kyllä sen kerkiää maalaamaan vaikka harmaaksi kun tytöt ovat isompia, eikä heidän verukkeellaan enää voi käyttää pinkkiä.

Sisällä koristeena parven rappusilta löytyy maalattuja kukkia. Vanhaan lipastoon on maalattu uuni ja rapuille räsymatto, Nuotion käsialaa kaikki.

-Tytöt maalasivat itse kioski-ikkunan, joka aukeaa ulospäin. Ilona kaatoi vahingossa pinkkiä maalia rappusille, joten ajattelin, että joka paikassa on maalattuja mattoja ja tein sellaisen. Maali peittyi, mutta sitä näkyy silti vielä vähän.

Leikkimökki on silloin kooltaan sopiva, kun siellä aikuistenkaan ei tarvitse kyykkiä.

-Ihan samalla tavalla täällä pystyy silti tappelemaan kuin kotona ja pienemmässä mökissä, Nuotio nauraa.

-Yksi päivä juteltiin, että ehkä kymmenen vuoden päästä tänne voi jääkaapinkin tuoda ja sisustaa aikuismaisemmin, jotta voi istua iltaa. Voihan täällä nytkin, emme ole kerinneet sitä vielä tekemään.

Leikkimökkipuusepän ammatista Pomppu ei haaveile. Tällä hetkellä hän asentaa sisärappusia toiminimellä ja mökki jää vain omaksi iloksi.

-Ei ole tarkoitus tehdä tätä myyntiin eikä mitään, Pomppu täsmentää.

Pinkiksi maalattujen lautojen päälle tulee vielä pieni terassi. Siihen laitetaan leluja tai ehkä tuoli. Ulkoseinällä on oma pieni pinkki postilaatikko. Aina välillä sinne tulee postia, muun muassa joulupukin kirjeet viime jouluna.

-Pukki kävi ne sieltä sitten hakemassa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti