Lounais-Häme

Huviloita Eerikkilään joukkorahoituksella

Eerikkilän Urheiluopiston yhteyteen nousevan resort- eli lomakohdealueen rahoittamisessa käytetään uutta rahoitusmallia. Nyt periaatteessa kuka tahansa voi olla sijoittaja, sillä osa Eerikkilä Resortin rakennushankkeesta kustannetaan joukkorahoituksella.

Eerikkilä Resortin rakentamisesta vastaavan Villa Buildingin edustajan Santtu Lahdelman mukaan tavoitteena on lainata vapaaehtoisilta sijoittajilta 9–13 prosenttia koko alueen ensimmäisen vaiheen rahoituksesta. Rahoitus kerätään rakenteilla olevien seitsemän huvilan rakentamiseen. Näiden kustannusarvio on 3,7 miljoonaa euroa.

Sijoittajilta on tarkoitus kerätä 700000–1000000 euroa puuttuvaa pääomaa. Loput rakennusvaiheen rahoituksesta tulee yhtiön omistajien sijoittamasta pääomasta.

-Rakentamisen rahoittaminen tänä päivänä ylipäätään on melko mutkikasta. Halusimme kokeilla uudenlaista rahoitusmallia ja kerätä puuttuvan rahoituksen joukkorahoituksen keinoin, Lahdelma taustoittaa.

Groundfunding-palvelussa Eerikkilä Resort on kerännyt tähän mennessä 40 uutta sijoittajaa ja yli 300000 euron lainapääoman. Kohde sulkeutuu palvelussa sunnuntaina 23. huhtikuuta.

Eerikkilän joukkorahoituskohteeseen pääsee mukaan 3000 euron pääomalla. Lainan takaisinmaksu tapahtuu vuoden 2018 lopussa, mutta pääoma voidaan palauttaa jo aiemmin. Sijoittajille maksettava lainan vuosikorko on 7 prosenttia.

Lainan vakuudeksi lainanhakija eli kiinteistöosakeyhtiö panttaa kiinteistön vuokraoikeuteen ja rakennuksiin kohdistuvat kiinnitykset määrältään vähintään 1300000 euroa. Lisäksi Villa Building Oy panttaa lainan vakuudeksi Kiinteistöosakeyhtiö Tammelan huvilat 1:n koko osakekannan.

-Sijoittaminen on tehty mahdolliseksi sekä ammattisijoittajille että kotitalouksille. Kyseessä on vakuudellinen laina, joten tämä on turvallinen sijoituskohde. Tätä voi verrata yhtiölainaan, Lahdelma selvittää.

Joukkorahoituksen järjestelyistä vastaava Groundfunding oyj markkinoi Eerikkilä Resortin olevan Suomen suurin rakennusalan joukkorahoituskohde. Yhtiö perusti viime vuonna nimeään kantavan joukkorahoituspalvelun, joka on ensimmäinen puhtaasti rakennuskohteisiin keskittyvä joukkorahoituspalvelu.

-Rakentamisen edistymistä voi seurata kotisohvalta palvelun kautta tai käydä vaikka paikan päällä katsomassa. Palvelu on maksuton sijoittajille, eikä vaadi osake- tai korkomarkkinoiden seuraamista. Käyttöön tarvitaan vain suomalainen henkilötunnus ja verkkopankkitunnukset, sanoo Groundfunding oyj:n toimitusjohtaja Henrik Arén yhtiön lähettämässä tiedotteessa.

Eerikkilän urheiluopistolla ei ole roolia rahoituspäätöksissä. Urheiluopiston toimitusjohtaja Petri Jakonen kertoo, että opistolla oli kuitenkin rakentamisen alkuvaiheessa tiedossa, että rakennuttajat aikovat mahdollisesti kokeilla uudenlaisia rahoitusmalleja.

Vajaan vuoden verran toiminut Groundfunding on järjestänyt joukkorahoitusta aiemmin viidelle eri kohteelle Helsingin, Tampereen ja Turun seuduilla. Tähän mennessä kaikki aiemmat kohteet ovat olleet ylimerkittyjä eli rahoitusta on onnistuttu keräämään yli tavoitellun.

Eerikkilä Resortsin sijoittajaksi voi ilmoittautua verkossa osoitteessa www.groundfunding.fi. FL

 

Aiheesta aiemmin:

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/23813-eerikkilaan-10-miljoonan-resort-alue

Uusimmat

Fingerpori

comic