Lounais-Häme

Hyky avasi omat Facebook-sivut

 

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä (hyky) on avannut omat sivut Facebookiin.

Tietohallintopäällikkö Johanna Tulander-Välkki sanoo, että hyky haluaa olla myös siellä missä iso osa asiakkaistakin on.

-Kotisivuilla ei ehkä käydä katsomassa joka päivä, mutta moni vierailee säännöllisesti Facebookissa. Haluamme tiedottaa myös sitä kautta, Tulander-Välkki toteaa.

Tulander-Välkki ja hallintopäälliikkö Anja Myllylä ovat rakentaneet profiilin nimenomaan ajankohtaisten asioiden esiin nostoon.

-Sosiaalisen median palveluna Facebook ei korvaa kuntayhtymän virallisia viestintäkanavia, mutta sen avulla käyttäjä voidaan ohjata virallisen tiedon lähteille, kuten kuntayhtymän internet-sivuille, Tulander-Välkki ja Myllylä toteavat.

Sivuilla kerrotaan myös ajankohtaisista asioista ja tapahtumista kuntayhtymässä. Tietoja päivitetään pääsääntöisesti virka-aikana arkisin klo 8–16.

-Esimerkiksi nyt meillä on käynnissä isot remontit, ja niistä voidaan profiilissa tiedottaa, Tulander-Välkki lisää.

Asiakassuhteisiin liittyviä asioita siellä ei käsitellä.

Sivujen ylläpitäjinä tai editoijina toimivat Tulander-Välkki, Myllylä, Kirsti Ruohonen, Juha Heino, Jaana Paasikangas ja Johanna Romu.

Päivittäjiä voidaan lisätä. Päivittäjät valvovat sivuja ja niille tulevia kommentteja ja poistavat asiattomat viestit.

Kuntayhtymä linjaa myös sivujensa keskeiset toimintaperiaatteet: Kielenkäyttö on kohteliasta ja asiallista. Työpaikan sisäisistä asioista ei Facebookissa keskustella.

-Keskusteluissamme emme myöskään käsittele yksittäisten henkilöiden ominaisuuksia, toimintatapoja tai muita henkilökohtaisia asioita. Foorumia ei ole tietenkään tarkoitettu yksittäisen henkilön palvelusuhteen käsittelyyn, Tulander-Välkki korostaa.

Hyvinvointikuntayhtymä kunnioittaa yksityisyyden suojaa eikä tietoturvallisuutta rikota.

-Työtehtävissä vaitiolovelvollisuuden tai salassapidon piiriin kuuluvat asiat ovat sitä myös verkossa, Myllylä ja Tulander-Välkki korostavat.

Kuntayhtymän oma sosiaalisen median ohjeistus työntekijöille on parhaillaan valmistelussa. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti