Lounais-Häme

Hyky kilpailuttaa työterveyshuollon – Jokioinen vastustaa mutta Forssa on lähdössä mukaan

FSHKY kilpailuttaa koko työterveyshuoltonsa. Forssa ilmoitti lähtevänsä mukaan kilpailutukseen.
Kuvituskuva.

Jokioisten kunta vaatii, että Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä keskeyttää työterveyshuollon palveluiden kilpailuttamisen. Sen sijaan Forssa on päättänyt lähteä mukaan tarjouskilpailuun.

Uudistetun lain mukaan yrityksille myytävät työterveyshuollon palvelut on kilpailutettava vuoden 2019 alusta lukien. Kunnat eivät vuodenvaihteen jälkeen saa tuottaa yrityksille palveluja, vaan ne on yhtiöitettävä. Sen sijaan kunnat ja kuntayhtymät saavat tuottaa oman henkilöstönsä palvelut kuten tähänkin asti.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän hallitus päätti lokakuun lopulla kilpailuttaa koko työterveyshuoltonsa. Jokioisten kunnanhallituksen kanta on, ettei laki anna tähän aihetta.

 

Jokioisten kunnanhallitus esittääkin, että työterveyshuollon kilpailutus keskeytetään niiltä kuin se koskee palvelun tuottamista hykyn ja omistajakuntien henkilöstölle. Jokioinen haluaa henkilöstölleen työterveyshuollon kuntayhtymän järjestämänä palveluna kuten tähänkin asti.

Lisäksi kunnanhallitus esittää yhtymähallitukselle, että hyky yhtiöittäisi työterveyshuoltonsa toimintaa lain edellyttämällä tavalla.

– Kunnanhallitus esittää, että hyky perustaa yhtiön jonka kautta yrityksille tarjottava työterveyshuolto voidaan järjestää, täsmentää Jokioisten kunnan hallintojohtaja Mika Rantala.

 

Forssan kaupunki puolestaan on mukana työterveyshuollon kilpailuttamisessa. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupungin lähtevän mukaan työterveyshuollon tarjouskilpailuun.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää hyvinvointikuntayhtymälle, että kaupungin henkilöstöpäällikkö Esa Sinisalo osallistuu asiantuntijana kaupunkia koskevan tarjouskilpailun valmisteluun.

Hykyn yhtymähallituksen päätöksellä työterveyshuollon nykyinen toiminta siirtyisi kilpailutuksen kautta palveluntuottajalle. Potilastietojärjestelmä, talous- ja ict -toimintojen ylläpito tulevat tällöin kilpailutuksen voittaneen palveluntuottajan toimesta. Hyvinvointikuntayhtymä voi silti osallistua edelleen tukipalveluiden tuottamiseen.

Hyvinvointikuntayhtymä julkaisi kutsun markkinavuoropuheluun lokakuussa ja siihen vastasi neljä palveluntarjoajaa. Markkinavuoropuhelu järjestettiin noin kuukausi sitten. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.6.2020

Fingerpori

comic