Lounais-Häme

Hyky puoltaa 8 tähden sairaalan hanketta

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallitus toteaa kannanotossaan pitävänsä tärkeänä Kahdeksan tähden sairaalan valmistelun jatkamista sekä sairaanhoitopiirien yhteisen alustayhtiön perustamista. Yhtymähallituksen näkemyksen mukaan FSHKY:n jäsenkuntien ja jäsenkuntien edustajien sairaanhoitopiirin hallituksessa ja valtuustossa tulisi myötävaikuttaa valmistelun etenemiseen mahdollisimman pikaisessa aikataulussa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä on saavutettu hyvä alueellinen tasapaino sairaanhoitopiiriin kuuluvien sairaaloiden välisessä työjaossa. Yhtymähallituksen näkemykseen mukaan myös FSHKY:lle tulee tarjota neuvotteluissa aito mahdollisuus osallistua valmistelun jatkovaiheisiin ja neuvotella niistä ratkaisuista, joilla Forssan sairaala voisi jatkossakin toimia elinkelpoisena ja kilpailukykyisenä erikoissairaanhoidon palveluyksikkönä.

Forssan toteuttama malli erikoissairaanhoidon palvelutuotannon järjestämisessä osoittaa yhtymähallituksen mukaan vakuuttavasti, että merkittävä osa erikoislääkäripalveluista voidaan tuottaa lähellä potilaita lähipalveluna.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kuntien asukkaille. Forssan sairaala tuottaa erikoissairaanhoidon palveluita useilla vuodeosastoilla ja erikoislääkäripoliklinikoilla.

Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ovat tiivistämässä yhteistyötään Kahdeksan tähden sairaalaksi. Sairaanhoitopiirien johdoilla on yhteinen näkemys tiivistämisen pitkän tähtäimen hyödyistä ja välttämättömyydestä. Yhteistyöstä arvioidaan koituvan merkittäviä hyötyjä asiakkaiden, henkilöstön ja sidosryhmien näkökulmasta.

Projektin johtoryhmän esityksenä on, että valmistelua jatketaan yhteisesti omistetun yhtiön toimesta. Yhtiö on ns. alustayhtiö, joka koordinoi ja edistää sairaanhoitopiirien yhteistyötä.

Perustaminen ei sisällä merkittäviä riskejä, mutta mahdollistaa yhteistyön tiivistämisen määrätietoisen koordinoinnin yhteistyössä maakuntien kanssa.

Sairaanhoitopiirit näkevät yhtiön perustamisen tapana vastata muuttuvan lainsäädännön asettamiin haasteisiin sekä luoda järjestäjille ylimaakunnallinen ja tehokas tuotantorakenne tuottavuuden kehittämiseen sekä maakuntien muuttuviin tarpeisiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti