Lounais-Häme

Hyky valitsi partneriksi Pihlajalinna-ryhmittymän

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän hallitus valitsi Pihlajalinna-ryhmittymän sosiaali- ja terveydenhuollon ulkoistamista koskeneen tarjouskilpailun voittajaksi maanantaisessa kokouksessaan. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen.

Tammelalainen Ismo Ojansuu (sd.) esitti jokioislaisen Jorma Hacklinin (sd.) ja forssalaisen Tapio Virtasen (vas.) tukemana, että terveydenhuollon toimintojen elinvoimavaikutuksista tilattaisiin selvitys, joka toimitetaan kuntien käyttöön ennen valtuustojen päätöksiä. Lisäksi yhtymäjohtaja Juha Heino valtuutettaisiin tilaamaan selvitys ja toimittamaan se hykyn hallitukselle ja jäsenkuntien valtuustoille.

Yhtymäjohtaja Heinon alkuperäinen esitys sisälsi lisäksi linjauksen Pihlajalinna-ryhmittymän valinnasta tarjouskilpailun voittajaksi ja hankintapäätöksen tekemistä kuntien valtuustoissa kun elinvoimaselvitys on valmistunut. Heinon esitys voitti äänestyksessä äänin 8-3.

Heino sanoo kuntien valtuustoille järjestettävän tiedotustilaisuudet, joihin osallistuu myös Pihlajalinna-ryhmittymän edustajat ennen kuin valtuustot tekevät hankintapäätökset todennäköisesti ennen maaliskuun loppua.

Hankintasopimusta ollaan tekemässä kymmeneksi vuodeksi ja sen arvo olisi noin 37 miljoonaa euroa vuodessa. Pihlajalinna-ryhmittymän pyrkimyksenä on lisätä Forssan sairaalan leikkaussalin käytön volyymiä merkittävästi nykyisestä tasosta. Tämän kautta erityisosaamista ja osaavan henkilökunnan tarvetta sairaalassa kyettäisiin pitämään yllä myös jatkossa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti