Lounais-Häme

Hykyn asiakasmaksut pysyvät entisellään

Hyky haluaa varmistaa osaavien ihmisten saamisen lastensuojeluun ja pyrkii pitämään perhehoitajien palkkiot kilpailukykyisinä.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä jatkaa ensi vuonna nykyisillä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuilla.

Hyvinvointikuntayhtymän asiakasmaksut ovat hiukan asetuksen sallimia enimmäismaksuja pienemmät. Esimerkiksi terveyskeskuksen lääkärin vastaanottokäynnin maksu on FSHKY:ssä 19,50 euroa, kun asetuksen sallima enimmäishinta on 20,60. Sairaalan poliklinikkakäynnin asiakasmaksu FSHKY:ssä on 38,80 euroa ja asetuksen sallima enimmäismäärä 41,20 euroa.

Työterveyshuollon maksut säilyvät myös toistaiseksi samoina kuin nyt, koska työterveyshuollon palvelujen hankintaa ei saada päätökseen vuodenvaihteeseen mennessä. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä jatkaa palvelujen tuottajana siihen asti, kunnes työterveyshuollon hankintamenettely on saatu päätökseen ja sopimus uuden palveluntuottajan kanssa astuu voimaan.

Omaishoidon palkkiosummat nousevat ensi vuoden alusta palkkakertoimen verran. Ensi vuodelle vahvistettu palkkakerroin merkitsee hoitopalkkioihin noin 1,87 prosentin korotusta tähän vuoteen verrattuna.

Yhtymähallitus vahvisti kuntayhtymässä omaishoidon tuen kolme palkkioluokkaa, jotka ovat 410,92 euroa, 628,35 euroa ja 808,76 euroa.

Lastensuojelun perhehoitajien palkkiot nousevat sijoituksen kahden ensimmäisen vuoden ajalle 1415 euroon kuukaudessa ensi vuoden alusta alkaen. Tarkoituksena on varmistaa, että perhehoitajien palkkiot pysyvät kilpailukykyisinä.

Perhehoito on lastensuojelun sijaishuollon muotona kunnille edullisin ja myös lastensuojelulain nojalla ensisijainen sijaishuollon muoto lapsen tarvitessa kodin ulkopuolista sijaishuoltoa

OmaHämeessä on valmisteltu maakunnallista, perheoikeudellisia palveluja tuottavaa yksikköä, joka vastaa mm. isyyden selvittämisestä, adoptioneuvonnasta ja lapsen huoltoa, asumista. tapaamista ja elatusta koskevista sopimuksista. Yksikkö aloittaa toimintansa 1.1.2019. Vastuukuntana toimii Hämeenlinna, ennen kuin tehtävä siirtyy suunnitelmien mukaan maakunnan vastuulle. FSHKY:stä siirtyy lastenvalvoja Hämeenlinnan kaupungin palvelukseen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic