Lounais-Häme

Hykyn henkilökunnalla on petetty olo

Hyvinvointikuntayhtymän henkilökunnan keskuudessa hämmennystä ovat aiheuttaneet hykyn sisällä ja julkisuudessa esiintyneet tiedot, joiden mukaan kukaan Forssan sairaalan kirurgian parissa työskentelevistä henkilöistä ei pääse töihin suoraan Hämeenlinnan keskussairaalaan, vaan heidän pitää erikseen hakea avoinna olevia työtehtäviä.

Sairaanhoitajia edustavan Tehyn pääluottamusmies Kristiina Nieminen kertoo etenkin leikkaussalin henkilökunnan tuntemusten olevan lähinnä pettyneitä ja tyrmistyneitä.

-Lähtökohta oli se, että yhteistyö Oma Hämeen kanssa ei johda irtisanomisiin, korkeintaan toimipisteen muutokseen. Osan leikkaussalissa työskentelevästä 11–12 hoitajasta piti jäädä töihin Forssaan hoitamaan täällä jatkuvia poliklinisiä toimenpiteitä, suurimman osan siirtyä Hämeenlinnaan. Joulukuun alussa tuli tieto, että Hämeenlinnassa tarvitaankin vain neljä hoitajaa, joulunalusviikolla määrä väheni kahteen ja kaikkien pitää hakea tehtävää avoimella haulla, Nieminen ihmettelee.

-Saimme kyllä erilaista viestiä Hämeenlinnan suunnasta johtajilta siinä vaiheessa, kun Pihlajalinna-sopimuksesta luovuttiin. He kertoivat arvostavansa Hykyn pätevää ja osaavaa henkilöstöä. Näyttää siltä, että puheet ja teot ovat erilaisia. Mihinkään ei näemmä voi luottaa, hän puuskahtaa.

 

Niemisen mukaan Hykyn työntekijöille kantautuva viesti Hämeenlinnasta on todella sekavaa.

-Viikoittain tai jopa päivittäin sieltä kantautuva tieto kumotaan ja viestin sisältö muuttuu.

Nieminen haluaisi myös tietää, mikä johti siihen, että liikkeenluovutus ei toteutunut, eivätkä Hykyn työntekijät siirry Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

 

Hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola rauhoittelee tilannetta ja kertoo ymmärtävänsä henkilöstön hämmennyksen. Hän näkee, että asiassa on tapahtunut myös väärinymmärryksiä.

-Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirillä on koko ajan useita avoinna olevia virkoja täytettävänä ja niitä voi kuka tahansa, myös FSHKY:n palveluksessa olevat hakea. Mutta sisäiset siirrot tehdään erikseen ja niiden osalta toimenpiteet ja järjestelyt ovat mietinnässä. Yhteinen neuvottelutahto on se, että kaikille löytyy tehtäviä. Omalta osaltani lupaan, että teen kaikkeni sen eteen, Lepola sanoo.

Hänen mukaansa hyvinvointikuntayhtymän sisällä myös tiedustellaan, kenellä hoitajista on intressejä jäädä työskentelemään Forssaan ja kenellä valmius siirtyä keskussairaalaan Hämeenlinnaan.

Lepolan mukaan liikkeenluovutuksesta luovuttiin FSHKY:n ja KHSHP:n yhteisestä ajatuksesta.

-Virkamiehet kokivat, että sen valmistelu olisi pitänyt tehdä liian nopealla aikataululla, kun leikkausten piti loppua Forssassa vuodenvaihteessa. Nyt kun valtiovallan päätöksellä lisäaikaa leikkauksille tuli maaliskuun loppuun asti, liikkeenluovutus saattaa tulla uudelleen esille.

 

Lepola peräänkuuluttaa edelleen malttia ja rakentavaa yhteistyötä Forssan seudun ja Hämeenlinnan välille. Keskustelua asiasta hän pitää hyvänä, koska se luo sairaanhoitopiirille painetta pitää kiinni sovituista asioista. Samalla Lepola toivoo, että Forssassa myös luotetaan Hämeenlinnan suunnan lupauksiin.

-Jatkossa toivon, että johtavat virkamiehet tiedottavat asioista yhdessä, eikä kukaan tule ulos kommentoimalla keskeneräisiä asioita. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic