Lounais-Häme

Hykyn henkilöstö esittää yt-neuvottelujen keskeyttämistä – yhtymäjohto ei ole antanut riittävästi tietoa neuvottelujen jatkamiseksi

Kuohunta Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä ei ota laantuakseen. Yhtymässä käydään parhaillaan yhteistoimintaneuvotteluja, mutta hykyn henkilöstö on pääsopijajärjestöjensä johdolla päättänyt, ettei neuvottelujen jatkamiselle ole edellytyksiä.

-Pääluottamusmiehemme eivät ole saaneet yhtymäjohdolta riittävästi tietoa, jotta neuvotteluja voitaisiin jatkaa. Pääluottamusmiehet eivät yksinkertaisesti tiedä, mistä pitäisi neuvotella. Säästöt ja tuotannollis-taloudelliset yhteistoimintaneuvottelut menevät työnantajalla sekaisin. Työnantajalla tuntuu olevan puutteellista tietoa siitä, miten laki yt-neuvottelujen osalta menee ja mitä neuvottelujen yhteydessä pitää huomioida, sanoo Tehyn ammattiosasto 300:n puheenjohtaja ja luottamusmies Anna Kenni.

Seuraavat neuvottelut olisi tarkoitus pitää tiistaina. Kennin mukaan henkilöstöä edustavat viisi pääluottamusmiestä eivät istu neuvottelupöytään, ellei yhtymäjohto reagoi nopeasti ja anna siihen mennessä henkilöstön näkökulmasta riittäviä tietoja.

 

Suurimpana ongelmana henkilöstö kokee epämääräisen ja puutteellisen tiedottamisen. Viimeisimpänä esimerkkinä on viime perjantaina julkisuuteen tullut tieto, jonka mukaan Forssan sairaalan leikkaussalin henkilöstö ei siirtyisikään automaattisesti työskentelemään Hämeenlinnaan, vaan jokaisen pitää erikseen hakea avointa tehtävää keskussairaalasta.

Yhtymäjohtaja Juha Heino vahvisti Forssan Lehden saaman tiedon torstaina lehdelle sähköpostitse. Kun Forssan Lehti jatkoi asian selvittämistä tällä viikolla, Heino ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen tulivat yhdessä julkisuuteen tiedotteella, jossa kumottiin tuo Heinon muutamaa päivää aiemmin vahvistama uutinen.

-Tämä viimeisin tapaus ei ole ainoa, monia muitakin outoja tilanteita on tapahtunut. Tiedotetaan keskeneräisistä asioista ja tiedotetaan, vaikkei olisi mitään tiedotettavaa. Tiedottaminen ei ole yhtenäistä ja siinä olisi paljon parannettavaa. Nämä aiheuttavat henkilöstössä levottomuutta ja saavat heidät pahalle tuulelle, Kenni kertoo.

 

Kenniä harmittaa, että vastakkainasettelu talon sisällä lisääntyy ja yhteistyö heikkenee. Hän vakuuttaa, että henkilöstöstä löytyisi tahtoa ja joustoa. Nyt asioista päätetään Kennin mukaan ohi yt-ryhmän.

-Useampi taho lietsoo vastakkainasettelua ja organisaatio on levällään. Ongelmat ovat virkamiestyössä, poliittisesti aktiiviset henkilöt eivät saa aikaan kaaosta. Yhtymähallituksen puheenjohtajan kanssa on rakentava keskusteluilmapiiri. Olemme antaneet johdolle palautetta useamman vuoden ajan ja samoista asioista puhutaan koko ajan, mutta muutosta ei tapahdu, Kenni toteaa.

Yhtenä ongelmana henkilöstö kokee sen, että hoitopalveluiden johtajuus purettiin ja ylihoitajan tehtäviä kavennettiin, kun hänestä tehtiin hallintoylihoitaja.

-Hallintoylihoitajaa tarvittaisiin hoitotyön johtamiseen. Se helpottaisi työn suunnittelua ja kehittämistä. Hoitotyön johtajuus on nostettava uudelleen esiin, silloin vältyttäisiin monelta sopalta ja toiminta olisi tehokkaampaa sekä taloudellisempaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic