Lounais-Häme Forssa

Hylätty auto joutui ilkivallan kohteeksi Matkussa – Kenellä on vastuu romuautosta?

Hylätty auto on joutunut ilkivallan kohteeksi Matkussa.
Matkuntien lähellä sijaitseva auto on kärsinyt ilkivallasta, eikä se tällä hetkellä ole liikennekunnossa. Kuva: Tuure Lahti
Matkuntien lähellä sijaitseva auto on kärsinyt ilkivallasta, eikä se tällä hetkellä ole liikennekunnossa. Kuva: Tuure Lahti

Forssan Lehden lukija ihmettelee, kuinka Forssassa Matkuntien varrella sijaitsevan liiterin kupeessa on seissyt punainen henkilöauto käyttämättä jo kuukausitolkulla.

Muutama viikko sitten auto on joutunut myös ilkivallan kohteeksi. Auton ovet on revitty auki, ikkunoita, peilejä ja valoja on rikottu sekä auton sisäosia tuhottu ja sotkettu.

Rikosylikonstaapeli Jari Suominen Forssan poliisista kertoo auton olevan tuttu.

– Auto ei ole anastettu, mutta se on seissyt paikalla pitkään. Omistaja ei ole ollut halukas siirtämään autoa. Se voidaan siirtää romuautona paikalta pois, mutta se on aina oma prosessinsa, Suominen toteaa.

Velvollisuus siirtoon yhä omistajalla

Lain silmissä romuauto on ajoneuvo, joka on kunnoltaan niin huono, ettei sillä ole romuarvoa suurempaa käypää arvoa. Tämä ehto täyttynee Matkun auton kohdalla viimeistään vandalisoinnin jälkeen.

Velvollisuus romuauton poistamiseen ympäristöstä on yhä sen haltijalla, mutta jos haltija laiminlyö velvollisuutensa toimittaa ajoneuvo asianmukaiseen vastaanottopaikkaan, lankeaa velvollisuus kunnalle ja ely-keskukselle.

Valtion teillä siirrot järjestää ely-keskus.

Ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan ajoneuvon siirrosta aiheutuvat kustannukset. Mikäli ajoneuvon omistajaa tai haltijaa ei saada selvitettyä, lankeavat kustannukset veronmaksajille.

Lue myös: Hajosiko autosi moottoritiellä? Pois tieltä ja varoituskolmio tarpeeksi kauas (FL 29.9.2018)

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic