Lounais-Häme

Hyllyjen täyttämistä ja aukioloaikojen venyttelyä: Forssan alueella varaudutaan ravien yleisömassaan

Monet kaupat ja ravintolat ovat laajentaneet aukioloaikojaan.
Moni paikallinen yritys reagoi Kuninkuusraveihin laajennetuin aukioloajoin. Kuva: Tapio Tuomela

Kuninkuusravien suurella yleisömäärällä on työllistävä vaikutus alueen yrityksille. Itse tapahtuman lisäksi kävijöitä on odotettavissa seutukunnan kauppoihin, ravintoloihin ja aktiviteetteihin.

Ravintoloista ainakin Pikku Pistrina ja Piipputerassi ovat ravien aikaan auki tavallista pitempään. Ravintola Gusto ilmoittaa Kuninkuusravien digitaalisessa palvelukartassa, että ravintola on auki niin kauan kuin ruokaa riittää.

– Ainakin tuplamiehityksellä mennään, Pikku Pistrinan yrittäjä Sanna Järvi kertoo.

– Positiivisin mielin kuitenkin odotamme. Nyt kun ei ole pitkään aikaan oikein ollut tapahtumia, niin on kiva että pääsemme oikein kunnolla repäisemään.

Takseilla riittänee ajettavaa

Alueen taksiyritykset odottavat vilkasta loppuviikkoa.

Taksi Hämeen ja Forssan seudun taksit ry:n hallitusten puheenjohtaja Matti Lehtinen arvelee, että Taksi Hämeen kautta raviaikaan liikennöi Forssan alueella ainakin tuplamäärä autoja tavanomaiseen nähden. Normaalisti Forssan seudulla ajoja ajaa parisenkymmentä autoa.

Lehtinen uskoo, että tapahtuma tulee sujumaan taksien suhteen ongelmitta. Hän toivoo, että ihmiset käyttävät ravien aikaan taksin tilaamiseen Taksi Hämeen mobiilisovellusta keskuksen kuormituksen vähentämiseksi.

Kauppaan pääsee vaikka keskellä yötä

Forssassa S-ryhmän kaupat ovat laajentaneet aukioloaikojaan ravien ajaksi.

Prisma aukeaa torstaina ja perjantaina klo 7, ja on perjantai-aamusta auki jatkuvasti sunnuntaihin klo 22 asti. Sale taas on to-la avoinna kello 7-24. Lisäksi Prisman Ravintolamaailma ja Hesburger palvelevat torstaista lauantaihin ympäri vuorokauden. Ypäjän Sale on auki to-la klo 7-22.

Citymarket palvelee Forssassa normaalien aukioloaikojen mukaan.

– Viime kuninkuusravien kokemuksella uskomme, että normaalit aukioloajat riittävät ravivieraille hyvin, kauppias Mikko Virtanen sanoo.

Niin Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kuin Hämeen poliisistakin kerrotaan, ettei tapahtuma aiheuta viranomaisilla sen erityisempiä järjestelyjä. Kuninkuusraveihin varaudutaan kuin mihin tahansa yleisötapahtumaan. Poliisista kuitenkin kerrotaan, että Forssan alueella tulee olemaan tavallista enemmän partioita liikkeellä.

Ravivieraille on tarjolla myös matkailunähtävyyksiä ja kulttuuria. Esimerkiksi Elonkierto on auki normaalisti joka päivä 6-23, ja Forssan teatterissa pääsee nauttimaan komediaviihteestä torstaina.

Kuninkuusravien digitaalinen palvelukartta kokoaa yhteen raviajan palveluita, nähtävyyksiä ja avoinna olevia yrityksiä, ja se on nähtävissä tapahtuman nettisivuilla www.kuninkuusravit.fi

Uusimmat

Fingerpori

comic