Lounais-Häme

Hyria jakaa opiskelijoille ruokapaketteja – Kotikokeille myös osaamispisteitä

Ruokapaketteja jaetaan niille Hyrian opiskelijoille, joilla on ennen poikkeusoloja ollut oikeus maksuttomaan ruokailuun.
Hyrian opiskelija voi hakea ruokapaketin tai valmistaa ruuan paketissa olevista aineksista itse. Kuvituskuva. Kuva: Tapio Tuomela
Hyrian opiskelija voi hakea ruokapaketin tai valmistaa ruuan paketissa olevista aineksista itse. Kuvituskuva. Kuva: Tapio Tuomela

Hyria aloittaa ensi viikolla maksuttomien opiskelijaruokapakettien jakamisen ammatillisen perustutkinnon ja VALMA-koulutuksen opiskelijoille. Ruokapaketteja jaetaan niille Hyrian opiskelijoille, joilla on ennen poikkeusoloja ollut oikeus maksuttomaan ruokailuun.

Hyrian ravintolapalvelut suljettiin, kun opinnoissa siirryttiin etäopetukseen. Kun koulutusta järjestetään etäopetuksena ja itsenäisenä opiskeluna, ei opiskelijoille muodostu oikeutta maksuttomaan ateriaan, eikä koulutuksen järjestäjällä ole velvollisuutta tarjota maksutonta ateriaa.

– Olemme saaneet viestejä siitä, että ravintolapalvelujen keskeytyminen on heikentänyt opiskelijoidemme hyvää arkea. Siksi ravintolamme ryhtyvät nyt valmistamaan ruokapaketteja, toimitusjohtaja Pekka Vaittinen kertoo.

Ruuan voi valmistaa myös itse

Opiskelijat, joilla on oikeus maksuttomaan ateriaan, saavat Wilma-viestillä ohjeet ruokapakettien tilaamiseen ja noutamiseen. Ruokapaketteja voi noutaa tiistaisin ja torstaisin. Ensimmäinen noutopäivä on tiistai 7. huhtikuuta. Tiistain paketissa on tiistain ja keskiviikon ateria; torstain paketissa torstain, perjantain ja maanantain. Paketti voi sisältää valmiin aterian tai ainekset, joista opiskelija valmistaa ruuan itse.

Ruuan omatoimisesta valmistamisesta opiskelija voi saada halutessaan myös yhden osaamispisteen yhteisten tutkinnon osien valinnaisiin osaamistavoitteisiin.

Paketin noutajan ilmoittauduttava

Opiskelijan tulee ilmoittautua ruokapaketin noutajaksi jakopäiviä edeltävän viikon keskiviikkoon mennessä ja kullekin viikolle erikseen. Ensimmäiselle noutoviikolle voi kuitenkin ilmoittautua torstaihin 2. huhtikuuta kello 13 saakka.

Opiskelija voi valita laktoosittoman sekaruuan tai vegaanisen kasvisruuan. Uudellamaalla asuvat opiskelijat noutavat ruokapakettinsa Hyvinkäältä Kauppalankatu 18:n toimipisteestä. Muun Suomen hyrialaiset opiskelijat noutavat ruokapakettinsa Riihimäeltä Sakonkatu 1:n toimipisteestä.

Opiskelija saa ilmoittautuessaan kellonajan, jolloin hänen on noudettava pakettinsa. Noutoaikojen rytmityksellä huolehditaan siitä, että noutopisteellä on riittävän vähän henkilöitä samaan aikaan. Näin pidetään lähikontaktien määrä mahdollisimman vähäisenä.

Koulutussopimuksella työelämässä tapahtuvan oppimisen aikana opiskelijat saavat normaalin ateriakorvauksen. Ateriakorvausta ja ruokapakettia ei voi saada yhtäaikaisesti.

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic