Lounais-Häme

Hyvä peli ilman palkintoa

Alku ylsi kauden koko lailla parhaaseen peliinsä naisten Korisliigan puolustavaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan, mutta ei saanut kamppailustaan palkintoa.

Alkua johti peliä pitempään, mutta Ponteva nousi lopussa voittoon 79-74 (34-34).

Ensimmäinen puolisko eteni Alun niukassa johdossa, mutta puolivälin tauolle mentiin tasalukemissa.

Sama tahti jatkui kolmannella jaksolla, jonka päätteeksi viimeinen kymppi alkoi kotijohdossa 54-52.

Alku jäi heti päätösjakson alussa takaa-ajajaksi ja pysyi siinä asemassa loppupelin. Päätösjakson puolivälin vaiheilla käytiin tasatilanteessa ja nelisen minuuttia ennen loppua Ponteva johti vain pisteellä.

Alku pääsi vielä viime hetkillä jahtaamaan tasoittavaa kolmosta, mutta tyri hyökkäyksensä ja voitto lipesi Pontevalle.

 

Alun tälläkin kertaa liian yksinäinen tähti oli liigan korikuningatar Mia Loyd, joka rohmusi muhkeat 37 pistettä ja paransi pinnalla kauden ennätystään. Vasta ratkaisevilla loppuhetkillä Ponteva sai muutaman kerran Loydin kiinni.

Loyd teki Alun pisteistä tasan puolet, kun muut jäivät yksinumeroisiin pisteisiin. Kuukausi sitten tullut Alexandra Green pelasi parhaan kotipelinsä yhdeksän pisteen teholla. Minna Sten teki samat pisteet kauempaa, kun maajoukkuesentteri Taru Tuukkasta vastaan ei lähemmäs päässyt.

– Meillä oli hyvä peli-ilme, mutta valitettavasti pallon huolenpito oli heikkoa. Sen seurauksena Ponteva pääsi heittämään 19 kertaa enemmän, joka oli tasaisessa pelissä varsin ratkaiseva ero, manaili Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

 

Maajoukkuepitoisella Pontevalla oli laajempi ratkaisijakaarti, mutta korinteko keskittyi kolmen pelurin käsiin. Ex-alkulaisista Henna Salomaa heitti 23 ja Candice Warthen 15 pistettä. Espanjasta viikko sitten palannut Tuukkanen pussitti 22 pinnaa.

– Olimme onnekkaampia tasaisessa pelissä, jossa kumpikaan ei ollut niskan päällä. Peli taisi ratketa siihen, että saimme lopussa Loydin pari kertaa kiinni. Hyökkäyspelimme ei ollut parhaimmillaan osittain Alun hyvän puolustuksen vuoksi, totesi Pontevan valmentaja Miikka Sopanen. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti