Lounais-Häme

Hyvä peli ilman palkintoa

FoKoPo haastoi hyvin A-divisioonaa johtavan HBA-Märskyn, mutta ei saanut taistelustaan palkintoa, kun helsinkiläiset voittivat viimeisen sekunnin korilla 81-78 (48-35).

FoKoPo pysyi nuorten maajoukkuepelureista koostuvan Mäkelänrinteen urheilulukion joukkueen kyydissä ensimmäisen neljänneksen, mutta toisella kympillä nuorukaiset näyttivät heittävän ja juoksevan isännät nurin.

13 pisteen taukoero näytti pahalta, mutta kolmannella jaksolla vieraat alkoivat sählätä ja FoKoPo vei pallot käsistä.

Niinpä FoKoPo nousi jakson puolivälissä johtoon. Sen jälkeen viimeinen vartti pelattiinkin melkein kori korista.

FoKoPo johti kolme minuuttia ennen loppua 76-72 ja vielä toiseksi viimeisellä minuutilla 78-76, mutta lopussa isännät missasivat neljä viimeistä hyökkäystään. Voitto kääntyi vieraille, kun Miika Heinonen pääsi upottamaan kolmosen viimeisellä sekunnilla.

 

FoKoPosta erottui taas sarjan pistekunkku Juwan Howard, joka mätti kauden toiseksi korkeimman pistesaaliinsa 36 tasan 50 prosentin heittotarkkuudella.

John Merchant nousi esiin toisella puoliskolla ja kasvatti saldonsa 18 pisteeseen. Kotimaisesta kaartista Markus Molenius teki 9 ja Henri Kotavuo 8 pinnaa.

– Puolustimme paremmin kuin viime peleissä ja hyökkäyskin onnistui aika hyvin. Teimme nyt pääasiassa paremmin asioita. Toinen neljännes oli meiltä huono, mutta kolmannessa nousimme hyvin peliin, kertasi FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

Tappio oli FoKoPolle viides peräkkäinen Feeniksissä. Seuraava kotipeli on vasta ensi vuonna, kun syyskierroksesta on jäljellä vain vierailu sarjajumbo Porvoota vastaan.

 

Märsky johtaa sarjaa, vaikka oli ennen eilistä hävinnyt neljästä viime pelistään kolme. Sunnuntaina s taipui kärkipelissä Turussa yli 30 pisteellä ja toissapäivänä kotonaan Kouvolaa vastaan kuudella pisteellä.

Eilenkin voitto oli livetä käsistä, mutta laaja materiaali antoi mahdollisuuden pitää yllä tempoa, johon oikeastaan mikään muu joukkue ei Suomessa yllä.

Märskyn ykköstykki oli taas Elias Valtonen 26 pisteellä. Taitava ja kimmoisa Valtonen seurannee ensi vuonna runsaan puolen tusinan USA:han siirtyneen märskyläisen jälkiä. Heitä pelaa viisikollinen USA:n yliopistosarjassa ja yksi NBA:ssa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic