Lounais-Häme

Hyvä Pojat! freesaa Jokioisten juusto- ja viinijuhlat

Jokioisten juusto- ja viinijuhlat järjestetään ensi elokuussa tuttuun tapaan. Vetäjä vaihtui Jokioisten Kartanon meijeristä Hyvä Pojat! -työryhmäksi, mutta ideaa ei muuteta, vaan tapahtuma pysyy hyväksi havaittuna.

-Juustot ja viinit ovat jatkossakin juhlien pääosassa, emme muuta tapahtuman tematiikkaa. Jotain pientä muutosta voi tulla vaikka lavarakenteisiin, mutta ei tapahtuman luonteeseen, kertoo Mikko Kallio Hyvä Pojat! -tiimistä.

Juhlat järjestävään Hyvä Pojat! -ryhmään kuuluvat Mikko Kallion ohella hänen veljensä Timo Kallio, Nicolas Jokinen ja Harri Välimaa. Hyvä Pojat! järjestää juusto- ja viinijuhlien lisäksi syyskuussa Forssa Hip Hop Festin.

 

Vaikka ryhmä tunnetaan Hip Hop -festivaaleista ja Räppi-klubeista, se vakuuttaa, ettei viinijuhlilla kuulla räppiä. Pääpaino on viinillä, juustoilla ja muulla hyvällä naposteltavalla. Elävää musiikkia toki kuullaan, mutta se on perinteistä pop- ja rockmusiikkia.

-Elokuun lopulla pidettävät juusto- ja viinijuhlat on aikuismainen tapahtuma, jossa nautitaan hyvästä ruuasta ja juomasta rentoa musiikkia kuunnellen. Syyskuussa järjestettävä Forssa Hip Hop Fest palvelee nuorempaa, alle kolmikymppistä yleisöä, Nicolas Jokinen kertoo.

Hyvä Pojat! -ryhmä halusi astua asian tiimoilta esiin, koska seudulla on ehtinyt liikkua huhuja, ettei suosittua viinijuhlaa järjestettäisi enää lainkaan. Juhlat pidetään tutussa paikassa Jokioisten kartanolla tuttuun aikaan elokuun lopulla, vain vetäjä vaihtui.

-Emme tuo isoja muutoksia, mutta ehkä vähän freesaamme tapahtumaa, toteaa Timo Kallio.

-Joo, emme tee juhlasta nuorekkaampaa, mutta teemme siitä raikkaamman. Lisäksi juhlille saadaan vielä kesän viimeiset helteet, lisää Jokinen.

 

Timo Kallion mukaan heidän oli lopulta – jollei nyt helppoa – niin ainakin järkevää lähteä juusto- ja viinijuhlien vetäjiksi. Hyvin toimivaksi todetulla tiimillä on kokemusta tapahtumien järjestämisestä, Hip Hop Festit etunenässä. Lisäksi Jokioisten juusto- ja viinijuhlilla on erinomainen maine ja paljon kävijöitä. Brändi on kuosissa.

-Tavoitteena on järjestää yhtä hyvä tapahtuma kuin aiemmin. Tai vielä parempi, jos jotain parannettavaa löytyy.

Uudet vetäjät aikovat suosia paikallisia tuotteita ja toimia tuttujen yhteistyökumppanien kanssa.

-Tästä ei tule vain yhden vuoden juttu, vaan meidän on tarkoituksena järjestää viinijuhlat useamman vuoden ajan, Hyvä Pojat! toteaa.

 

Hyvä Pojat! -tiimin jäsenet eivät julistaudu viiniasiantuntijoiksi, mutta eivät ole keltanokkiakaan. Hyvät viinit ja myös juustot maistuvat nuorille miehille.

-En ole Vispilä-tason asiantuntija, mutta pidän viineistä, etenkin punaviinistä. Suosikki vaihtelee, mutta nyt tykkään tempranillo-rypäleestä, Timo Kallio sanoo, kun taas velipoika Mikko kertoo pitävänsä enemmän valkoisesta ja raikkaasta rieslingistä.

Nicolas Jokinen toivoo, että juusto- ja viinijuhlat juurruttaa omalta osaltaan Lounais-Hämeeseen fiksua alkoholikulttuuria. Hyvää ruokaa ja juomaa hyvässä seurassa, paino laadulla, ei aina sillä määrällä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic