Lounais-Häme

Hyvä sää on tuonut majoittujia Forssaan

Poikkeuksellisen lämmin ja poutainen toukokuu lisäsi asiakasmääriä Forssan hotelleissa. Majoituspaikoissa kesästä odotetaan muutenkin hyvää, sillä Forssan tapahtumakalenterissa riittää ohjelmaa.

-Tällä hetkellä olemme 3–4 prosenttia plussalla viime vuoteen nähden. Hyvä sää varmasti vaikutti siihen, että varauksia tuli runsaasti lyhyellä varoitusajalla. Hyvä keli saa ihmiset liikkeelle, Forssan Scandicin hotellinjohtaja Joni Järvi myönsi.

Kesäkuun puolessa välissä järjestetyt Kansainväliset suurmarkkinat olivat positiivinen piristysruiske seudun hotelleille.

-Sen huomaa heti kesän majoitusmäärissä, kun on jotain tapahtumaa. Siitä annankin kiitosta, että täällä on kesällä paljon tapahtumia ja kulttuurielämä on vilkasta. Toivottavasti saamme suurmarkkinat tänne ensi vuonnakin, sillä hotellimme oli täynnä oikeastaan sen koko viikon, Hotelli Maakunnan omistaja Eeva-Liisa Mäkelä toivoi.

 

Eerikkilän urheiluopistolla sää ja Forssan suurtapahtumat eivät aiheuta samanlaisia muutoksia asiakasliikenteeseen kuin perinteisissä hotelleissa. Vaikkakin nyt myös lomailijat ovat löytäneet Eerikkilän lomakohteena.

-Varsinkin urheilujoukkueet tekevät varauksensa hyvissä ajoin, jolloin sää ei meihin suuremmin vaikuta. Meillä on myös itsellämme suuria tapahtumia ja turnauksia, jolloin talo on täynnä omasta takaa, Eerikkilän palvelupäällikkö Pinja Pirttilä sanoi.

Forssalaisissa hotelleissa vierailee paljon myös ulkomaalaisia. Järven mukaan arviolta 20 prosenttia Scandic-hotellin vapaa-ajan majoittujista on ulkomaalaisia. Eerikkilään ulkomaalaisia tuo muun muassa Suomen Palloliitto, joka järjestää leirejä ulkomaalaisille jalkapallojoukkueille.

Hotelli Maakunnan ulkomaalaiset ovat löytäneet internetistä. Hotelli liittyi Booking.com -välityspalveluun keväällä ja tuloksia on tullut.

-Sivuston kautta tulee aika paljon asiakkaita, etenkin ulkomaalaisia. Tälläkin viikolla on ollut asiakkaita Ruotsista ja Intiasta, Mäkelä kertoi.

Mäkelä kuitenkin harmittelee yhden asiakaskunnan taantumista.

-Liikevaihtomme on jonkin verran laskenut, koska Forssassa ei enää rakenneta kuten ennen. Meillä kun on ollut aika paljon asiakkaita, jotka asustavat hotellissa pidempään ja työskentelevät samalla rakennusprojektien parissa, Mäkelä totesi.

 

Scandic-hotellissa on parhaillaan käynnissä remontti, jossa hotellin kaikki päivittäinen toiminta siirretään alakertaan.

-Remonttia aloiteltiin maaliskuussa ja heinäkuun loppupuoliskolla sen pitäisi valmistua. Ennen elokuussa järjestettäviä Holjia olisi hyvä harjoitella vähän aikaa uusilla tiloilla, Järvi naurahti.

Järven mukaan henkilökunnan on jatkossa helpompi toimia samassa kerroksessa ja yhdessä tilassa.

-Ihmisten on myös helpompi tulla ravintolaan, joka on katutasossa. Se on tätä päivää. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic