Lounais-Häme Forssa

Hyvä syntyy yhdessä tekemällä – opiskelijat tekivät lapsiperheprojektilla Yhteisötaloa tunnetummaksi

Laurean sosionomiopiskelijat keräsivät seudun lapsiperheet mukaan toimintapäivään.
Sosionomiopiskelija Mari Sohlberg ohjasi taikasauvojen tekoa askartelutyöpajassa. Väririkkaita sauvoja olivat taiteilemassa Tomas Sjöberg (vas.) ja Benjam Nyman. Kuva: Lassi Puhtimäki

Laurea-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat lähtivät toiminnan saralle järjestämällä Yhteisötalolle lapsiperheiden toimintapäivän. Projektinhallinnan ja viestinnän kurssin jalona tavoitteena oli hyväntekeväisyys ja hyvän tekeminen.

– Aloitimme tammikuussa opinnot. Tämä on meille vasta ensimmäinen projekti, kertoo projektivastaava, sosionomiopiskelija Johanna Paunila.

Yhteisötalo valikoitui projektin kohteeksi, koska myös sillä on periaatteenaan tehdä hyvää. Talolla ei ollut vielä paljoa lapsiperheille toimintaa – siksi opiskelijat halusivat, että myös lapsiperheet löytäisivät sen.

– Haluamme, että Yhteisötalo tulisi forssalaisille ja Forssan seudulle tutuksi. Täällä kuitenkin järjestetään paljon kaikenlaista maksutonta tapahtumaa, joten halusimme saada tänne porukkaa ja tehdä tämän paikaksi, johon olisi helppo tulla.

Kurssilla opiskelijat ovat opiskelleet, miten tällainen tapahtuma järjestetään ja mitä kaikkea siihen liittyy. Opintojen muut kurssit ovat ennestään tukeneet tapahtuman järjestämistä.

– Tärkeää on miettiä etukäteen valmiiksi, mitä kaikkea tapahtumassa tehdään, valmistautua juttuihin ja tehdä sisältö niin, että se on sellaista, joka houkuttelee ihmisiä.

Sosionomin työllistymiskenttä on monialainen: opiskelijat voivat sijoittua esimerkiksi kasvatuksen, ohjauksen ja sosiaalityön tehtäviin. Paunila itse on suuntautumassa lastentarhanopettajaksi.

Haudankorvenkadun kupeessa sijaitseva Yhteisötalo avattiin viime syksyllä. Talo on sen jälkeen pärjäillyt hyvin, mutta paikka on vielä uusi monille.

– Tämä on jo viime syksynä avattu, mutta kaikki eivät vielä tunne sitä tai tiedä missä se on, kertoo Yhteisötalon ohjaaja Päivi Nyrönen.

Toimintaa on kuitenkin paikan päälle saatu: eri yhdistykset ja ryhmät käyttävät tiloja tarpeensa mukaan. Maaliskuun lukujärjestyksessä talolta löytyy niin miesten iltaa, luentoja ruukkuviljelystä, tuolijumppaa ja laulukööriäkin.

– Aina otamme ideoita vastaan, jos ihmisillä on tarjota jotain uutta. Sen täytyy kuitenkin liittyä terveyteen tai sosiaaliseen puoleen, koska tämä paikka perustuu siihen.

Toimintaa toimintapäivässä oli järjestetty muun muassa askartelupisteeseen, jossa lapset ja lapsenmieliset saivat luoda päähineitä, taikasauvoja tai saippuakuplakeppejä.

Ulkona temppuradalla lapset kokeilivat puujaloilla kävelyä ja renkaissa hyppelyä. Makkarat ulos grilliin oli saatu lahjoituksena ja päivän päätteeksi kaikille palautteen antajille arvottiin torin R-kioskin pitäjältä saatu iso herkkukori.

Sosionomiopiskelija Aleksi Puurila kertoo tulevansa itse Porista. Projektin mukana tuli tutuksi, mitä tehtävää Forssan alueella sosionomian saralla on.

– Tästä tulee todella yhteisöllisyyttä. Projektin järjestäminen tuntui aluksi stressaavalta ja jännittävältä, mutta nyt on helpottunut ja hyvä olo, kun näkee loppuvaiheen. FL

Korjattu 25.3.2019 klo 11:25

Yhteisötalon tiloja käyttävät yhdistykset, tilat eivät ole yrityksille tai kaupalliseen toimintaan  tarkoitettuja.

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.1.2020

Uusimmat