Lounais-Häme

Hyvää fysiikkaa ja malttia

Forssassa ja Jokioisilla taistellaan vajaan kahden viikon päästä enduron SM-pisteistä. Viime vuonna täällä ajettiin cupia ja nuorten SM-sarjaa, lauantaina 29. heinäkuuta ohjelmassa on täysimittainen SM-osakilpailu, johon odotetaan paikalle maan parhaita endurokuskeja.

-Osallistujalista on ilman muuta kova, kertoo kisan projektipäällikkö Aki Paavola osakilpailun järjestävästä Forssan Moottoriseurasta.

Järjestäjät odottavat Forssan kilpailuun noin 150:tä kilpailijaa. Kyseessä on neljäs kauden kuudesta SM-osakilpailusta.

E1-luokan kärjessä on TuMK:n Eero Remes, E2-luokan VMK:n Antti Hellsten ja E3-luokan RiMPKK:n Aleksi Jukola.

 

Forssan Moottoriseura sai viime vuoden kisasta pääasiassa myönteistä palautetta. Tällä kertaa kilpailusta halutaan tehdä vielä parempi. Kisa on haastava, mutta ei liian vaikea. Vauhtia riittää ja turhan pehmäät paikat on kierretty.

-Kilpailu on pitkä ja haastaa ajajien fysiikan. Täällä menestyy kuljettaja, joka on hyvässä kunnossa ja ajaa maltilla. Menestyminen vaatii jouhevaa menoa, Paavola kertoo.

SM-sarjojen kuljettajat ajavat täyden kahdeksan tunnin päivän. Reitti siirtymineen ja maastokokeineen kierretään SM-luokissa kolmesti, kansallisissa kahdesti.

Erikoiskokeet sijaitsevat Ratasmäen alueella, Paavolassa ja Jokioisten motocrossradalla. Yleisö pääsee helposti seuraamaan kaikkia erikoiskokeita.

Varikko ja kisakeskus sijaitsevat Autokeitaalla. Kilpailu kantaakin nimeä Autokeidas-enduro.

-Toivotaan hyvää ja rehtiä kilpailua ja tietysti runsasta osanottoa.

 

SM-osakilpailun järjestäminen on iso urakka Forssan Moottoriseuralle. Valmistelut alkoivat jo viime vuoden puolella.

Talkoolaisilla on riittänyt hyvin puhtia kisavalmisteluihin. Paavola kiittää myös Forssan kaupungin, Jokioisten kunnan, maanomistajien ja yhteistyökumppanien myönteistä suhtautumista kilpailuun.

-Täytyy antaa pisteet maanomistajille ja viranomaisille, suhtautuminen on ollut todella positiivista. Meillä on nyt optimaaliset olosuhteet tapahtuman järjestämiselle, puitteet ovat niin hyvät kuin suinkin mahdollista.

 

Enduroa pidetään moottoripyörien luettavuusajona. Kuljettajat taituroivat erilaisissa maastoissa tiukan aikataulun mukaan.

Kisa koostuu siirtymistä ja maastokokeista. Tavoitteena on selviytyä reitistä mahdollisimman nopeasti ja luotettavasti.

Suomessa on runsaasti maailmallakin menestyneitä endurokuljettajia. Tunnetumpia nimiä ovat Juha Salminen, Kari Tiainen, Samuli Aro ja Mika Ahola. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic