Lounais-Häme Forssa

Hyvää läheltä - hyvää lähelle -joulutori tuo joulun lähelle jo kolmannen kerran

Kari Järvinen (edessä keskellä) on projektipäällikkönä joulutorin järjestelyissä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kari Järvinen (edessä keskellä) on projektipäällikkönä joulutorin järjestelyissä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kolmatta kertaa joulun alla avattava Hyvää läheltä — hyvää lähelle -joulutori on saavuttanut jo perinteen aseman. Forssan Prisma-keskuksen tyhjässä liiketilassa avattava myymälä on kahden Lions clubin voimainponnistus, jonka avulla paitsi tuodaan kaupan lähituottajien antia myös kerätään rahaa paikallisen nuorison hyväksi.

Päävastuussa projektinvetäjänä häärii tänä vuonna Kari Järvinen. Hän on ollut lähitorin järjestelyissä mukana aikaisempinakin vuosina, mutta vastuuvetäjän työmäärä on silti ollut pienoinen yllätys.

– Tässä on ihan älyttömästi hommaa, mutta mukavaa sellaista. Olen mukana ihan innoissani, Järvinen hehkuttaa.

Hän on aikaisempina vuosina oppinut, ettei tapahtumaa kannata lähteä järjestämään otsa rypyssä, vaan avoimin mielin.

Sata myyjää tavoitteena

Viime vuonna nuorisotyötä tekeville tahoille kertyi lahjoitettavaksi noin 4 000 euron potti. Tänä vuonna rima on asetettu korkeammalle ja summaa pyritään kasvattamaan.

– Rahan kerääminen ei ole torin ainoa tarkoitus. Käsi kädessä sen kanssa yritämme luoda myös ihmisille hyvää mieltä joulun alla, Järvinen huomauttaa.

Ensi lauantaina aukeava joulutori tavoittelee huomaansa sataa myyjää. Järvisen laskelmien mukaan parisenkymmentä myyjää vielä mukaan mahtuisi. Lähellä tuotettujen herkkujen lisäksi myyntiin on tulossa erilaisia kädentaitajien töitä.

– Jouluinen markkinatori antaa käsityöyrittäjille matalan kynnyksen mahdollisuuden myydä tuotteitaan. Yrittäjät tuovat tuotteensa tänne myyntiin ja hinnoittelevat ne, me hoidamme myynnin ja tilitykset.

Tuotteita juustoista käsitöihin

Kari Järvinen on tyytyväinen järjestelyjen sujumiseen.

– Tapahtumaa järjestämässä on ollut todella hieno porukka ja palkattu henkilökunta, joiden kanssa on ollut todella mukava tehdä töitä. Haluan kiittää heitä ja myös Osuuskauppa Hämeenmaata joka mahdollistaa tapahtuman järjestämisen tiloissaan, hän toteaa.

Tuotteita on jo tämänhetkisen tiedon mukaan tulossa myyntiin laajalla skaalalla juustosta makkaroihin ja koriste-esineistä satulasepän tuotteisiin. Myyjät ovat suurelta osin Forssasta ja lähikunnista, mutta mukana on jokunen myyjä kauempaakin.

Lions clubit yhteistyössä

Hyvää läheltä—hyvää lähelle -torin järjestävät Lions Club Forssa Jokivarsi ja Lions Club Forssa Wahren yhteistyössä. Edellisvuosien myyjien kontaktointia, tapahtuman markkinointia ja erilaisia käytännön järjestelyjä on hoitanut koko projektiryhmä.

– Oma roolini on olla ongelmanratkaisija ja juoksupoika aina kun tarvitaan, hän naurahtaa. FL

Hyvää läheltä — hyvää lähelle jouluinen myyntitapahtuma Prisma-keskuksessa 30.11. — 22.12. Avoinna arkisin klo 10—19, lauantaisin 9—16 ja sunnuntaisin 11—16. Itsenäisyyspäivänä suljettu.

Viime vuonna näin:

Lähiruokaa joulunaikaan – Lions Clubit tuovat jälleen paikallisosaamista esille

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic