Lounais-Häme

Hyvää mieltä ja hyötyä lahjoituksilla

Forssalaisen Jääkiekkoilun Tuki ry on paikallisista, jääkiekkohenkisistä miehistä koostuva yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea forssalaisten jääurheilujoukkueiden toimintaa erityyppisillä lahjoituksilla. Varoja lahjoituksiin porukka on kerännyt paitsi omilla talkoilla, myös erilaisia tapahtumia järjestämällä.

Joka kaudella jo lähes 20 vuoden FJT on tukenut FoPS junioreita, ringetteä ja edustusjoukkuetta. Tällä kaudella FJT:n tärkein lahjoituskohde on ollut Suomi-sarjassa pelaava FPS:n edustusjoukkue. Yhdistykseen kuuluva Simo Moberg iloitsee siitä, että FPS pelaa sarjan kärkipaikoilla ja mikä mukavinta, usean oman kasvatin voimin.

-Olemme tänä vuonna lahjoittaneet edustukselle pelihousut, pesukoneen ja kuivausrummun sekä kahden yhteistyökumppanin avulla pelisukat. Lisäksi tuemme joukkuetta vuokraamalla joka vuosi koko kaudeksi yhden jäähallin kolmesta aitiosta, Moberg kertoo.

 

FJT sai alkunsa Mobergin muistojen mukaan joskus 1990-luvun lopulla. Pesämuna hankittiin kantamalla patjoja talkoilla Parmarinen rakentamiin hytteihin loistoristelijällä. Matkan varrella lahjoitusvaroja on kerätty muun muassa golf- ja karting-tapahtumia järjestämällä. Forssan jäähallissa on nähty myös Liigajoukkueiden sekä KHL-joukkue Sibirin harjoituspelejä. Näistä saadut lipputulot on ohjattu suoraan paikallisten kiekkojoukkueiden toimintaan. Varoja yhdistys on kerännyt myös muihin kohteisiin kuin jääurheilulle.

– Ehkä suuri yksittäinen järjestämämme tapahtuma oli vuosituhannen vaihteessa pelattu hyväntekeväisyysottelu, jossa vastakkain olivat TPS:n liigapelaajilla ryyditetty Riverside Gladiators ja Forssa all stars, jonka riveissä nähtiin useita tunnettuja forssalaislähtöisiä huippupelaajia.

-Peli veti melkein koko hallin täyteen. Muistaisin, että tapahtumasta saatiin tuottoa noin 70 000 markkaa, jotka luovutettiin Forssan sairaalan lasten osastolle.

Myös jäähallin kupeessa sijaitsevan toimintakeskuksen saneeraukseen FJT lahjoitti paitsi rahaa, myös työapua.

 

FPS:n joukkueenjohtaja Juha-Matti Vuorela pitää yhteistyötä FJT:n kanssa erittäin hienona ja tärkeänä edustusjoukkueelle.

-Yhdistys on tehnyt todella hienoa työtä. Heillä on verkostoja, joista meillä ei välttämättä ole tietoa tai niihin pääsyä. Olemme yhdessä miettineet tarpeita, ja olemme saaneetkin akuuttia hyötytavaraa Forssalaisen Jääkiekkoilun Tuelta, Vuorela kiittelee.

Esimerkiksi pelihousulahjoitukset ovat tuottaneet edustukselle lisätuloja, kun Vuorela on saanut myytyä housuihin reisimainokset.

-Yhteistyötä tehdään molemmin puolin ja toteutamme heidän toiveitaan omaa peliohjelmaamme katsoen. Hienoa on myös se, että apua ja tukea on aina tarjottu sieltä päin, meidän ei ole tarvinnut ruinata. Toivottavasti yhteistyö jatkuu, Vuorela toteaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic