Lounais-Häme Forssa

Hyvää tekevällä joulutorilla ennätysmäärä myyjiä – Lähiruokaa ja käsityöläisten tuotteita tarjolla Forssassa

Joulutori on avoinna Prisma-keskuksessa.
Keijo Wääri, Riikka Andersson ja Merja Vainio ovat mukana järjestämässä Hyvää läheltä – hyvää lähelle -joulutoria. Kuva: Tapio Tuomela / FL
Keijo Wääri, Riikka Andersson ja Merja Vainio ovat mukana järjestämässä Hyvää läheltä – hyvää lähelle -joulutoria. Kuva: Tapio Tuomela / FL

Hyvää läheltä – hyvää lähelle -joulutori tuo Forssassa jälleen myyntiin lähiruokaa ja käsityöläisten tuotteita. Joulutorilla kerätään rahaa paikallisten lasten ja nuorten hyväksi. Viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma on tänä vuonna tavallistakin suositumpi, sillä myyjiä on mukana 90, mikä on ennätysmäärä. Joulutori on avoinna Prisma-keskuksessa.

Joulutorin järjestää tänä vuonna yksin Lions Club Forssa Jokivarsi, jonka presidentti Merja Vainio kertoo, että aiemmin mukana olleet myyjät ovat lähteneet jälleen tapahtumaan innolla. Uusia myyjiä on tullut noin 15. Myyjät ovat lähiseudun yrittäjiä ja käsityöläisiä.

– Joulutorilla on tuotteita laidasta laitaan. Viime vuoden hittituote olivat villasukat, ja ne ovat varmasti suosittuja myös tänä vuonna. Myynnissä on myös muita käsitöitä, joulukoristeita ja kynttilöitä. Vaatteita ja kosmetiikkaa on myös tarjolla, Vainio kertoo.

Ruokapuolen tarjonta on myös monipuolinen.

– Joulutorilta voi ostaa esimerkiksi leivonnaisia, leipää, juureksia, makeisia, hunajaa, hilloja, juustoja, makkaroita ja lihasäilykkeitä. Jouluglögi on myös suosittu tuote, ja joulun ajaksi voi hankkia myös pihlajanmarjakuohuviiniä, mausteita, härkäpaputuotteita ja hamppusnackseja, Vainio kertoo.

Toimii pop up -myymälän periaatteella

Joulutori toimii pop up -myymälän periaatteella, joten sen toimintaa ei Aluehallintoviraston linjauksen mukaan tarvitse rajoittaa koronan takia.

– Myyjät tuovat tuotteensa, hinnoittelevat ne ja poistuvat. Myymälässä on yksi kassa, ja paikalla on koko ajan kaksi palkkaamaamme henkilöä. Heistä Riikka Andersson on ollut mukana alusta asti. Lisäksi myymälässä on Forssan ammatti-instituutin työharjoittelija, Vainio kertoo.

Lapsille voi tuoda joulupaketteja

Viime vuonna joulutori tuotti noin 4 000 euroa. Tapahtuman toisena järjestäjänä oli Lions Club Forssa Wahren, ja klubit lahjoittivat rahaa Feeniks Basketin nuorten koripallotoimintaan.

– Me lahjoitimme lisäksi viime vuoden tuotosta rahaa Niittyvillan karaokelaitteisiin ja Asenne ry:n toimintaan, ja rahaa on vielä myös jakamatta. Feeniks Basketin nuoret ovat olleet auttamassa meitä myymälän rakentamisessa, joten he saavat lahjoituksen myös tänä vuonna. Kaipaamme myös ideoita muista lahjoituskohteista, jotka voivat olla lasten ja nuorten harrastuksia koskevia, Vainio kertoo.

Joulutorilla kerätään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Forssan seurakunnan diakoniatyöhön lapsille ja nuorille joulupaketteja. Pakettiin tulee merkitä onko lahja tarkoitettu tytölle vai pojalle ja minkä ikäiselle lapselle se on. Paketteja voi jättää 10.12. asti. Lisäksi 20.12. asti voi jättää Katukirkon keräykseen tavaraa, kuten esimerkiksi kahvipaketteja tai suklaarasioita. FL

Hyvää läheltä – hyvää lähelle -joulutori Prisma-keskuksessa 26.11.–22.12., viralliset avajaiset lauantaina 27.11. klo 12. Avoinna maanantaista torstaihin klo 11–18, perjantaisin klo 11–19, lauantaisin klo 11–16 ja sunnuntaisin klo 12–16. Itsenäisyyspäivänä suljettu.

Uusimmat

Fingerpori

comic