Lounais-Häme

Hyvän kauden ampunut Mäkelä-Nummela pitää olympiapaikkaa MM-kisojen lisukkeena - "Kuin laittaisi ketsuppia makaronilaatikkoon"

Helsinki
29.08.2018, 03:17

Urheilu-uutiset

Kaksi maailmancupin kisavoittoa antaa haulikkoampuja Satu Mäkelä-Nummelalle tukevan selkänojan ensi viikolla Etelä-Koreassa alkaviin ampumaurheilun kaikkien lajien maailmanmestaruuskisoihin. Changwonissa lisämaustetta tuo alkava olympiamaapaikkojen jako.
– Olen yrittänyt pitää tuota olympiapaikka-ajatusta vähän takavintturissa, sillä nämä ovat MM-kisat. Olympiapaikka on siellä lisukkeena, kuin laittaisi ketsuppia makaronilaatikkoon, Mäkelä-Nummela sanoi STT:n haastattelussa juuri ennen MM-kisareissua.
Mäkelä-Nummela voitti olympiakultaa 2008 Pekingissä, oli 2012 Lontoossa seitsemäs ja 2016 Riossa kymmenes. Tokio 2020 olisi hänen neljäs olympiaetappinsa, ja siellä lisäkimmokkeena on uusi parikilpailu.
– Parikilpailussa ei yksin pärjää. Kun ampuu yhdessä, tulee hyvä tsemppi, Vesa Törnroosin kanssa maaliskuussa parikisan maailmancupin Meksikossa voittanut Mäkelä-Nummela kertoi.

Viiden sarjan kisa armahtaa

Tällä kaudella naiset palasivat trapissa vanhaan, sillä peruskilpailu piteni kaksipäiväiseksi 125 kiekon kilpailuksi. Kisa huipentuu kuuden parhaan finaaliin, jossa tähdätään puhtaalta pöydältä 50 kiekkoa.
– Kun voitin MM-pronssia 1995, silloin ammuttiin 125 kiekkoa. Vanha ihminen kerkeää paljon, 47-vuotias Mäkelä-Nummela naurahti.
– Viiden sarjan kisa armahtaa vähän enemmän kuin kolmen sarjan kisa. Nyt kestää ampua yhden 22 kiekon sarjan, kunhan muut sarjat ovat parempia. Vastapainoksi kisareissut ovat pidentyneet, ja myös parikilpailu pidentää niitä.
MM-kisojen kilpailupaikkaa Changwonissa Mäkelä-Nummela kuvaa hienoksi. Paikka on tuttu vuoden 2007 maailmancupista.
– Kun nyt huhtikuussa menimme sinne maailmancupiin, muistin reitin radalle, mutta en rataa, kisoja yli 20 vuotta kiertänyt ampuja kertoi.

Kaksi cup-voittoa tältä kaudelta

Orimattilalainen on ollut koko helmikuussa alkaneen kauden kunnossa. Hän tähtäsi maailmancupissa voitot huhtikuussa Etelä-Koreasta ja kesäkuussa Maltalta. Huonoksi kisaksi Mäkelä-Nummela laskee vain Tucsonin heinäkuisen maailmancupin, jossa oli yhdeksäs.
– Tasaisuus on ollut huippuhomma tällä kaudella. Aiempien vuosien kiekkopohja on nyt kantanut hedelmää. Tänä vuonna olen ampunut vähemmän kiekkoja kuin ennen, sillä en yritä ampua väkisin, Mäkelä-Nummela kertoi.
Hän on ottanut päävastuun harjoittelustaan, sillä valmentaja-aviomies Matti Nummela oli mukana vain parilla harjoitusleirillä, ja irlantilaisvalmentaja Kevin Kilty jäi viime vuonna pois Mäkelä-Nummelan taustavoimista.
– Olen tehnyt tätä niin kauan, että ampumisen liike on selkärangassa. En tiedä, olisinko pystynyt yhtään parempaan, jos minulla olisi valmentaja selän takana, Mäkelä-Nummela sanoi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti