Lounais-Häme Jokioinen

Hyvän mielen joulumarkkinat Jokioisten Tietotalolla

Jokioisten Koetus ry järjestää 10. kertaa Kartanoalueen Joulumarkkinat.
Koko kymmenen vuoden ajan Kartanoalueen Joulumarkkinoiden järjestäjätoimikuntaan kuulunut Sirkka Ylander (oik.) seuraa, kun LC Forssa/Floresin Aulikki Haavisto järjestelee myyntipöytää.

Jokioisten Kartanoalueen Joulumarkkinat tuovat viikonlopun aikana Jokioisten Tietotalolle jopa 3 000 kävijää Jokioisilta ja ympäryskunnista. Markkinat järjestetään 11. kerran, mutta Jokioisten Koetus ry:lle vuosi on järjestäjänä juhlavasti 10:s.

– Ensimmäisenä vuotena järjestelyistä vastasi Agropolis, mutta he kokivat markkinat heille liian suureksi voimanponnistukseksi. Agropolis tarjosi tapahtumaa muutamallekin yhdistykselle, ja Koetus tarttui tarjoukseen. Alkuvaiheessa järjestelyissä vahvasti mukana ollut Myllyojan Sami soitti minulle ja sanoi, että sinulta käy Sirkka organisointi, muistelee alusta asti järjestelyissä mukana ollut Sirkka Ylander.

Ylanderin lisäksi järjestelyissä on alusta asti ollut mukana Kari Heinämäki, joka toimi takavuosina myös Koetuksen puheenjohtajana. Myöhemmin järjestelyihin ovat tulleet mukaan nykyinen puheenjohtaja Ari Kettunen ja varapuheenjohtaja Charlotte Nummenranta. Ylanderilta kiitosta saa koko Koetuksen talkooväki.

– Viikonlopun ponnisteluissa on mukana noin 20 hengen ydinjoukko. Talkoohenki Koetuksessa on aina ollut hyvä, toivottavasti se on sitä myös jatkossa tapahtuneista huolimatta, sanoo Ylander viitaten Koetuksen pesäpallotoiminnan jakaantumiseen kahteen eri seuraan.

 

Lue myös: Tällaista oli meininki vuoden 2017 Tietotalon joulumarkkinoilla

 

Joulumarkkinoiden järjestelyt käynnistyvät elo-syyskuulla järjestäjien yhteispalaverilla. Nettiaika on osaltaan helpottanut järjestelyjä esimerkiksi pöytävarausten osalta.

Joulumarkkinoilla on 80 myyntipöytää, myyjiä hieman vähemmän. Ylanderin mukaan noin 70 prosenttia myyjistä on entuudestaan tuttuja.

– Vaihtelua pitää olla ja tuo määrä on riittävä. Ja osalla vakiomyyjistäkin vaihtuvat tuotteet.

– Myyjiä tulisi enemmänkin, mutta tilaa ei ole suuremmalle joukolle, Ylander sanoo.

Myyjien innokkuudesta kertoo, että tapahtuma on heidän keskuudessaan suosittu. Ylanderin mukaan eniten palautetta myyjiltä tulee ihanaksi kehutusta tilasta, valmiista pöydistä ja pöytäliinoista, jotka tuovat yhtenäisyyden tuntua ja palvelusta, johon kuuluu muun muassa tavaroiden kantoapu tapahtuman molemmissa päissä.

– Ensimmäisellä kerralla kantoapua annettiin ihan käytännöllisistä syistä vähän vahingossa. Tietotalon vinttisillalle mahtuu vain kaksi autoa. Mitä nopeammin tavarat saadaan purettua, sen nopeammin kaikki on valmista. Saadun palautteen perusteella tapa jäi elämään, Kari Heinämäki muistelee.

 

Vaikka Kartanoalueen joulumarkkinat ovat yhteisponnistelun tulosta, tapahtuma henkilöityy vahvasti Sirkka Ylanderiin. Nykyään Karkkilan kirjastonjohtajana sekä kulttuurin ja vapaa-ajan palvelualueen palvelupäällikkönä toimiva Ylander oli aiemmin kirjastonjohtajana Jokioisilla. Hänen kädenjälkensä näkyi vahvasti myös Kesäpäivä Kartanolla -tapahtumassa kesäkuussa.

Ylander on mukana myös vapaaehtoistoiminnassa. Silti prioriteettilistan ykkösenä paljasjalkaisella jokioislaisella ovat nykyisin kaksi lastenlasta. FL

Kartanoalueen Joulumarkkinat Jokioisten Tietotalolla la-su klo 10-16.

 

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat