Lounais-Häme Forssa

Hyväntekeväisyyttä kilometrejä säästämättä ja sadetta pelkäämättä

Janne Korpela tuo taas juosten jouluiloa lapsiperheille.
Janne Korpela lähtee matkaan lauantaiaamuna puoli yhdeksältä, satoi tai paistoi. Kuva: Tapio Tuomela
Janne Korpela lähtee matkaan lauantaiaamuna puoli yhdeksältä, satoi tai paistoi. Kuva: Tapio Tuomela

Forssalainen Janne Korpela tempaisee jo kolmatta kertaa paikallisten lapsiperheiden hyväksi. Ultrajuoksua harrastava Korpela järjestää ensi lauantaina Forssan urheilukentällä Jouluiloa 2019 -hyväntekeväisyysjuoksun, jolla hän kerää joulukinkkuja lapsiperheiden nautittavaksi.

Tapahtuma alkaa kello 8.30 aamulla Korpelan sännätessä matkaan. Korpela kiertää kenttää kello 14.30:een saakka. Hän ehtii sinä aikana taittaa kelistä riippuen 50–60 kilometriä.

Puolilta päivin kentällä on tarjolla yleisölle muun muassa glögiä, piparia, hattaraa ja makkaraa. Lapsille pystytetään estejuoksurata. Sään salliessa paikalle tuodaan myös pomppulinna.

HKScan on luvannut lahjoittaa Korpelalle tempauksesta 12 kinkkua jaettavaksi seutukunnan lapsiperheille. Paikan päällä on myös vapaaehtoinen lahjakeräys, johon voi halutessaan tuoda perheiden vanhemmille suunnatun lahjan. Toki paikalle voi tulla muutenkin, kiertämään muutaman kierroksen Korpelan kanssa, kannustamaan tai vain nauttimaan vaikka lämpimästä makkarasta.

Vanhemmat tinkivät omasta hyvinvoinnistaan

Korpela on työssään Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän lapsiperheiden kotipalvelussa huomannut, että vanhemmat hankkivat vähistä varoistaan huolimatta yleensä lapsille lahjan, mutta tinkivät omasta hyvinvoinnistaan.

– Tahdon muistaa vanhempia, jotka ovat perheiden tukipilareita ja arjen supersankareita, Korpela painottaa.

Kerätyt kinkut ja lahjat ohjataan Korpelan ja yhteistyökumppanien valitsemille perheille.

– Viime vuonna kertyi kinkkujen lisäksi parikymmentä muovikassillista lahjoja. Yksikään ei jäänyt jakamatta, kaikille löytyi kohde, Korpela kertoo.

Janne Korpela juoksee joulumieltä.

Vauhtiin satoi taikka paistoi

Korpela toivoisi lauantaiksi kuulasta keliä ja pikkupakkasta. Sellaista ei näyttäisi olevan luvassa, vaan juoksun ajaksi on ennustettu räntäsadetta.

– Itseäni ei sade haittaa, sillä olen tottunut juoksemaan monenlaisissa keleissä, mutta yleisön kannalta on tietysti mukavampi, jos olisi hyvä ilma. Voi olla, ettei väkeä tule huonolla säällä paikalle niin paljon kuin hyvällä ilmalla tulisi.

Korpela juoksi edellis- ja viime vuonna Jouluiloa-tempauksessa kaksitoista tuntia, nyt hänelle riittää kuusi.

– Vuosi on harjoittelun kannalta ollut niin rikkonainen, ettei tähän väliin kannattanut ottaa kahdentoista tunnin urakkaa.

Kuusikin tuntia juoksua kovalla radalla on iso rasitus kropalle.

– Etenkin kaarteet, joita on puolet radasta, ottavat polviin ja nilkkoihin. Jotta rasitus tasoittuisi, vaihdan juoksusuuntaa parin–kolmen tunnin välein, Korpela kertoo.

Avulle on tarvetta

Korpela sai idean Jouluiloa-juoksusta muutama vuosi sitten lenkkipolulla. Tempaus antaa hänelle mahdollisuuden yhdistää hyväntekeväisyyden ja rakkaan harrastuksen.

– Olen työssäni huomannut, että tällaiselle avulle on tarvetta, kertoo Korpela, joka oli kesällä ehdokkaana Forssan seudun positiivisimmaksi. FL

 

Lue juttu viime vuoden Jouluiloa juoksusta: Korpela ei säästele askeleita: 12 tuntia juoksua perheiden hyväksi

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic