Lounais-Häme Forssa

Hyvästä koulutuksesta konkreettisia tuloksia

Faktia oy opetti huippuosaajille työyhteisötaitoja:
Työ Muratassa on suurta tarkkuutta vaativaa ja erityiset piirteensä työhön luovat korkeiden puhtausluokitusten vaatimukset, joiden vuoksi työkaverista näkyvät suoja-asun alta vain silmät. Kuva: Riku Isohella
Työ Muratassa on suurta tarkkuutta vaativaa ja erityiset piirteensä työhön luovat korkeiden puhtausluokitusten vaatimukset, joiden vuoksi työkaverista näkyvät suoja-asun alta vain silmät. Kuva: Riku Isohella

Miten luoda yritykseen ilmapiiri, joka perustuu avoimuuteen, luottamukseen ja saa toimimaan yhdessä, yhteisen tavoitteen eteen?

500 Murata Electronics oy:n työntekijää ja esimiestä etsi vastauksia forssalaisen koulutuspalveluita tuottavan Faktian järjestämässä työyhteisötaitojen koulutusprojektissa.

Murata Electronicsin ostaman koulutuksen strategisena tavoitteena on olla houkutteleva työnantaja ja työpaikka, jossa työntekijät viihtyvät.

– Operaattoreidemme työ on yrityksellemme äärimmäisen tärkeää ja tuotannossa työskentelevien hyvinvointi on suorassa yhteydessä yrityksemme tulokseen, henkilöstöjohtaja Kirsi Nurmela kertoo.

Murata kilpailutti useamman koulutuksia tuottavan yrityksen.

– Saimme vinkin konsultiltamme. Hän oli käyttänyt Faktiaa aiemmin ja oli tyytyväinen.

Faktian taustatyönä kuunneltiin kaikkia osapuolia tarkasti, tutustuttiin työskentelyolosuhteisiin ja kartoitettiin asiakkaan tarpeet ja tavoitteet.

Murata edustaa suomalaista anturiteknologian huippuosaamista. Työ on suurta tarkkuutta vaativaa ja erityiset piirteensä työhön luovat esimerkiksi korkeiden puhtausluokitusten vaatimukset, joiden vuoksi näet suoja-asun alta vain työkaverisi silmät.

Ison haasteen loi koulutuksen aikataulutus. Muratan viiteen erilaiseen vuoroon perustuva malli on uniikki ja käytännössä sopivan koulutusajan löytyminen oli vaikeaa.

– Henkilöstökyselyn ja työntekijöiden sekä esimiesten kanssa käytyjen keskustelujen perusteella luotiin lista aiheista, joista työntekijät saivat valita neljä tärkeintä aihepiiriä, samoin esimiehet. Mukaan valikoituivat esimerkiksi hyvät esimies- ja työntekijätaidot, positiivisen palautteen antaminen, urakehitys ja koulutus, työsuhde-edut ja taukokäytänteet, asiakasvastaava, opettaja Minna Mäkinen Faktiasta kertoo.

Koulutus toteutettiin ohjattuna työpajatyöskentelynä.

– Koulutus sujui hyvin ja saimme positiivista palautetta kouluttajista ja koulutuksen sisällöstä. Työyhteisövalmennuksessa alkanut työ tulee jatkumaan konkreettisesti, kun sen pohjalta lähdetään työstämään yhteisiä käytöksen pelisääntöjä. Muodostamme tuotannon eri alueilta ja vuoroista koostuvan operaattoreiden työryhmän, Nurmela toteaa.

Faktian kouluttajille tärkeintä on koulutuksen vaikuttavuus. Sitä varten koottiin kymmenen kokeneen opettajan ryhmä.

– Meillä oli loistava ryhmähenki, jonka halusimme siirtää Muratan tekijöille. Mikä tunne olikaan nähdä, että nyt niin sanotusti menee perille. Löysimme oikean äänen, puhuimme heidän kieltään. Olimme mukana luomassa Me Murata -henkeä, Mäkinen kertoo innoissaan.

– Työntekijöillä ja esimiehillä oli aito halu kehittyä. Tottakai alussa oli epäilyjä, että ”taasko tätä” ja ”konsultteja on mennyt ja tullut”. Koulutus oli aidosti asiakkaalle rakennettu. Se oli kumppanuutta korostava. Suunnittelimme koulutuksen, johon sekä asiakas, koulutettavat ja kouluttajat ovat tyytyväisiä, Faktian yrityspalvelupäällikkö Mika Palanen kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic