Lounais-Häme Jokioinen

Hyviä muistoja hakemaan - oppia huipulta Luodesuolla

Forssan Moottoriseuran motocrossleiri viikonvaihteessa Jokioisilla.
Motocrossilla on imua. Moottoriseuran nuoria kuskeja treenaamassa Luodesuolla, jossa järjestetään viikonvaihteessa suosittu motocrossleiri. Kuva: Lassi Puhtimäki
Motocrossilla on imua. Moottoriseuran nuoria kuskeja treenaamassa Luodesuolla, jossa järjestetään viikonvaihteessa suosittu motocrossleiri. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hanaa annetaan urakalla viikonvaihteessa Jokioisten Luodesuolla, jossa Forssan Moottoriseura järjestää kaksipäiväisen lapsille ja nuorille tarkoitetun motocrossleirin.

Nopeasti täyteen buukattu leiri on jaettu kahteen osaan. Lauantaina saadaan oppia ja ohjausta entisen huippukuljettajan, nykyisen ammattivalmentajan Jussi Vehviläisen johdolla. Sunnuntaina päästään testaamaan opittua käytännössä, kun leiri huipentuu leikkimieliseen kisaan.

Rost off – Gas on -leirillä on mukana viitisenkymmentä eri-ikäistä ja -tasoista kuskia. Vanhin osallistuja on 15-vuotias, nuorin vasta 4-vuotias.

– Kiinnostusta on ympäri Suomen. Osallistuja tulee Forssan seudun lisäksi muun muassa Turusta, Tampereelta, Lahdesta ja Seinäjoelta. Ja yksi osallistuja on Virosta asti, kertoo leirin ideoija ja puuhamies Markus Kuisma.

Kuisma toivoo mukavaa ja opettavaista viikonvaihdetta, josta jäisi nuorille osallistujille hyvä fiilis.

– Toivon, että lapset ja nuoret saavat tästä leiristä hyviä muistoja.

Forssan Moottoriseuran talkoolaiset ovat tehneet paljon töitä, että puitteet on saatu mahdollisimman hyvään kuntoon. Kaksipäiväinen leiri on iso ponnistus seuralle, joten kaikki liikenevä talkoovoima on houkuteltu mukaan.

Vaikka leirillä ei ole enää vapaita paikkoja, järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni moottoriurheilusta kiinnostunut perhe lähtisi paikalle tutustumaan lajiin.

– Täällä saa ihan varmasti opastusta ja tietoa motocrossista, ja pääsee näkemään läheltä mitä tämä homma oikein on.

Leirin paikallisina vetäjinä toimivat Toni Nordman ja Sani Lintula kehuvat lajin monipuolisuutta. Motocross vaatii sekä kuntoa että päätä.

– Motocross on älyttömän hyvä kuntoilulaji, yksi vaativimmista. Lisäksi laji tekee hyvää nuorten keskittymiskyvylle. Vilkkainkin kuski joutuu radalla keskittymään vain ajamiseen. Crossi on hyvä tapa purkaa ylimääräinen energia, kaksikko vakuuttaa.

Rost off – Gas on -tapahtuma alkaa molempina päivinä kello 10. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic