Lounais-Häme Tammela

Jussi Halla-aho Tammelassa: "Hyvinvointi ei synny verottamisesta, vaan tuottavasta työstä"

Perussuomalaisten vaalivankkurit Lounais-Hämeeseen tuonut Jussi Halla-aho ei luota hallituksen kykyyn päättää työllisyyttä edistävistä toimenpiteistä.
Tammelalainen Kalle Vanha-Similä pääsi jutulle Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kanssa. EU-tuet, maahanmuutto ja polttoaineverot ovat ryhmän kojuilla kestopuheenaiheita kautta Suomen, mutta huoli hallituksen toimista ja Suomen tulevaisuudesta puhuttavat myös jatkuvasti. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelalainen Kalle Vanha-Similä pääsi jutulle Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kanssa. EU-tuet, maahanmuutto ja polttoaineverot ovat ryhmän kojuilla kestopuheenaiheita kautta Suomen, mutta huoli hallituksen toimista ja Suomen tulevaisuudesta puhuttavat myös jatkuvasti. Kuva: Tapio Tuomela

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kolusi viikonlopun Hämettä kuntavaalien merkeissä valoisin mielin. Lounais-Hämeessä ehdokashankintaa vauhditettiin Tammelassa ja Forssassa.

Keskustan harjoittama politiikka avaa Halla-ahon mukaan puolueelle ovia kohti tavoitteena olevaa vaalivoittoa ja ykköspuolueen asemaa.

Halla-aho näkee, että menestyksen mahdollisuudet ovat olemassa jopa pienimmillä maaseutupaikkakunnilla. Viime kuntavaaleissa äänisaalis oli vain 8,8 prosenttia, joten työtä on tehtävä.

– Kepun eksyksissä olo on silmiinpistävää. Yksikään kaupunkilaisnainen ei äänestä kepua nykylinjalla, mutta viherlinjalla suututetaan myös maaseudun äänestäjät, hän arvioi.

Puolueen oma vaalijuna on raiteillaan. Ehdokasmäärä on jo 1500 – 2000 haarukassa. Jussi Halla-ahon mukaan tilanne on hyvä, vaikka koronan vuoksi aivan toivotuissa määrissä ei vielä liikutakaan.

– Puolueena haluamme olla koko ajan liikekannalla. Maaliskuusta kesän alkuun oli vähän hyytynyttä, mutta nyt myllyt on saatu taas hyvin pyörimään.

Hallituksen toimet tuottavat Halla-ahon mukaan koko ajan apetta perussuomalaisten laariin, sillä edellytyksiä Suomen kilpailukyvyn turvaaviin päätöksiin ei tunnun löytyvän.

– Hallitus ei näytä ymmärtävän, mistä hyvinvointi syntyy. Se ei synny verottamisesta, vaan tuottavasta työstä. Huoli hallituksen toimista tulee vahvasti esiin myös, kun tapaamme ihmisiä toreilla. Monet ovat huolissaan, miten Suomelle käy. Selkeää näkymää paremmasta ei ole, Jussi Halla-aho sanoo.

Hän ei usko, että budjettiriihessäkään saataisiin aikaan päätöksiä työllisyyttä edistävistä toimista. Valtiontaloutta ja kuntataloutta ei voi erottaa toisistaan, vaan parasta lääkettä molempiin tarjoavat uudet työpaikat. Rahaa ei riitä jaettavaksi, vaan perussuomalaisten mukaan myös kuluja on leikattava, jotta tulot ja menot saadaan tasapainoon. Ei kuitenkaan työllisyyden kustannuksella.

Halla-ahon mukaan julkinen talous tulee näyttelemään iso roolia myös kuntavaalikeskustelussa, vaikka monin paikoin paikalliset aiheet nousevat kampanjoinnissa niiden edelle. Siitä, miten koronapandemian hoidosta on Suomessa selvitty, hän ei lähde arvioimaan.

– Toistaiseksi on selvitty, mutta en lähde arvioimaan, johtuuko se hallituksen toimista vai suomalaisten luontaisesta taipumuksesta pitää etäisyyttä toisiinsa. Monet ihmiset ovat kyllästyneet koronasta puhumiseen, joten vaarana on, etteivät ihmiset osaa olla varuillaan. Hallituksen maskisuosituskin unohtui viikossa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic