Lounais-Häme

Hyvinvointi, sivistys ja elinvoima pääteemoina

-Satsaukset sivistykseen ovat satsauksia tulevaisuuteen, vakuuttaa sosiaalidemokraattien tuore puoluesihteeri Antton Rönnholm kiinnostuneille Forssan keskustassa sijaitsevassa demarien juttutuvassa.

Sivistys on yksi puolueen kärkiteemoista tulevissa kuntavaaleissa. SDP haluaa myös tarjota hyvinvointia kansalaisille kaikissa elämänvaiheissa. Tästä esimerkkinä Rönnholm mainitsee puolueen aloitteen tarjota jokaiselle nuorelle kesätöitä. Tähän täkyyn häneen mukaansa myös maan hallitus on tarttunut vakavasti.

-Verovarat on ensisijaisesti kohdennettava julkiseen tuotantoon, kolmas sektori toimii täydentävänä tahona, Rönnholm linjaa puolueen näkemyksiä, mistä tosin osa paikallisdemareista tuntuu lipsuvan Forssan seudun sote-uudistuksen kohdalla.

Puolue haluaa myös uudistuvat, elinvoimaiset kunnat. Rönnholmin mukaan elinkeinopolitiikka lähtee kuntien vahvuuksista.

Pitkälti samoilla teemoilla demarit toimii myös paikallisesti. Forssan Työväenyhdistys ry:n puheenjohtaja Kaisa Lepola painottaa, että sloganin mukaisesti ”pidetään kaikki mukana” ja eriarvoisuutta on vähennettävä.

-Arvopohja, jolla päätöksiä tehdään on tärkeämpi kuin yksittäiset lupaukset. Lupaamme rehtiä ja luotettavaa päätöksentekoa ja oikeudenmukaisia ratkaisuja. Työpaikat ovat tärkeitä ja siksi esimerkiksi yrittäjien näkökulmasta lupa-asioiden ja kaavoituksen on toimittava, Lepola linjaa.

Hän näkee, että Forssassa jokaisella puolueella on hyviä ehdokkaita ja äänestäjällä on valinnanvaikeus. Lepola toivoo uusien päätöksentekijöiden tuovan vanhoillekin uutta intoa ja tuoreutta.

Demarien sisäiset väännöt ovat Forssassa olleet koviakin, mutta Lepola vakuuttaa, että puolueen sisällä on jouston ja ymmärryksen kautta menty siltä osin eteenpäin. Demarien tavoitteena on palata Forssassa valtapuolueeksi ja saada sitä kautta kaupunginhallituksen puheenjohtajuus.

-Jos kuntalaiset antavat meille mandaatin kaupunginhallituksen puheenjohtajuuteen ja jos menestyn vaaleissa, olen käytettävissä tehtävään, vaikka se järjestelyjä vaatiikin, kertoo viime kuntavaaleissa puolueen ääniharava Lepola.

Rönnholm kannusti demariväkeä toimimaan aktiivisesti vaalien alla. Hän muistutti, että 40 prosenttia äänestäjistä tekee päätöksensä vasta vaaliviikolla.

-Iso osa äänestäjistä ei tutkimusten mukaan osaa vielä sanoa, mitä puoluetta äänestää tai heitä ei kiinnosta äänestää. Näihin ryhmiin meidän on päästävä sisään, etenkin niihin, joita ei kiinnosta äänestää. Meille pahinta on, jos ihmiset eivät äänestä, Rönnholm motivoi omiaan.

Hän näkee, että tulevat kuntavaalit ovat samalla viesti siitä, luottaako kansa hallituksen politiikkaan vai SDP:n inhimilliseen politiikkaan.

-Kuntavaalit voittaa yhteistyöhaluinen puolue, jonka viesti on selkein ja konkreettisin. Meidän on näytettävä porukalta, johon on kiva tulla.

Puoluesihteerinä Rönnholm haluaa tarjota laastaripaikkailujen sijaan pidempiaikaisen näkymän siitä, mitä SDP haluaa Suomelle tehdä 2020– ja -30-luvulla.

Demarien kenttäväellä on selkeä kanta siihen, ettei puolueen kuulu asettua ensi vuoden presidentinvaaleissa Sauli Niinistön taakse. Rönnholm olisi mielellään nähnyt Jutta Urpilaisen ehdokkaana, mutta toisaalta hän ymmärtää Urpilaisen ratkaisun.

-Keskitytään kuntavaalien jälkeen puolueen presidenttiehdokkaan valintaan, hän linjaa. FL

 

Toisen polven demari
Syntynyt vuonna 1980 Kaarinassa.Valittiin demarien puoluesihteeriksi Reijo Paanasen jälkeen helmikuussa 2017.Koulutukseltaan valtiotieteen maisteri Åbo Akademista.Työskennellyt Paavo Lipposen, Eero Heinäluoman, Mitro Revon ja Piia Viitasen avustajana, asiantuntijana Elinkeinoelämän Keskusliitossa sekä EU-edunvalvontatehtävissä viestintätoimisto Milttonilla.Isä on SDP:n entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikko Mikko Rönnholm.

Uusimmat

Fingerpori

comic