Lounais-Häme Kanta-Häme

Hyvinvointialueesta keskustellaan Kanta-Hämeen aluevaalipaneeleissa – Yleisö voi lähettää kysymyksiä jo etukäteen ja osallistua paneeleihin reaaliaikaisesti

Paneelin aikana yleisö voi kysyä ja kommentoida reaaliaikaisesti.
Tammikuun aluevaaleissa valitaan 59 valtuutettua Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuustoon. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Tammikuun aluevaaleissa valitaan 59 valtuutettua Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuustoon. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Tammikuun aluevaaleissa valitaan 59 valtuutettua Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuustoon. Hyvinvointialueen tulevaisuudesta ja aluevaltuuston roolista keskustellaan kolmessa aluevaalipaneelissa.

Millaisia arvoja, tavoitteita ja periaatteita aluevaaliehdokkailla on? Miten heidän mielestään sote- ja pelastuspalveluja pitää uudistaa ja miten rahat saadaan riittämään? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan hyvinvointialueen valmistelutoimiston järjestämissä vaalipaneeleissa.

– Aluevaaleissa valittavien päättäjien rooli on tärkeä. He päättävät tulevaisuudessa Kanta-Hämeen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista. Aluevaltuutetut päättävät esimerkiksi hyvinvointialueen strategiasta, talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta, hyvinvointialueen valmistelutoimiston tiedotteessa todetaan.

Koronatilanteen vuoksi vaalipaneelit järjestetään etäyhteyksin. Ehdokkaat kokoontuvat paneelia varten Teams-kokoukseen, joka striimataan suorana Oma Hämeen Youtube-kanavalle. Paneelit myös tallentuvat sivulle myöhempää katselua varten.

Yleisö pääsee osallistumaan vaalipaneeliin erillisen chatti-sovelluksen avulla. Yleisökeskustelu löytyy osoitteesta screen.io/vaalipaneeli, sen käyttö ei vaadi tunnistautumista ja kommentointi tapahtuu anonyymisti. Sovellus toimii myös puhelimella. Keskustelu on auki jo nyt, joten kysymyksiä voi lähettää etukäteen. Paneelin aikana yleisö voi kysyä ja kommentoida reaaliaikaisesti.

Kanta-Hämeessä aluevaltuustoon on ehdolla 476 ehdokasta. Aluevaalipaneeleihin on kutsuttu mukaan ehdokkaita kaikista puolueista ja ryhmistä, jotka ovat asettanet ehdokkaita Kanta-Hämeessä. Puolueet valitsevat itse, keitä ehdokkaita paneeleihin osallistuu.

Paneelien aikataulu ja teemat:

Keskiviikko 12.1. klo 18–19.30: Mihin rahat riittävät hyvinvointialueella?

Torstai 13.1. klo 18–19.30: Sote-uudistuksen hyödyt ja riskit Kanta-Hämeessä.

Torstai 20.1. klo 18–19.30: Hyvinvointialueita on parjattu hallintohimmeleiksi – miten estetään sen toteutuminen?

Uusimmat

Fingerpori

comic