Lounais-Häme

IFK Mariehamn ja Honka pistejakoon - "Tiukkaa oli"

Helsinki
19.08.2018, 21:35

Urheilu-uutiset

IFK Mariehamn ja Honka eivät onnistuneet maalinteossa sunnuntaisessa jalkapalloliigan kohtaamisessaan ja pisteet jaettiin lukemin 0-0.
Vierailija Honka oli ottelussa hienokseltaan niskan päällä, ja etenkin toisella jaksolla espoolaiset painoivat kotijoukkue IFK Mariehamnin ahtaalle. Isäntien puolustus kuitenkin kesti, ja ottelun lopulla myös IFK Mariehamn sai luotua pari puolittaista maalipaikkaa.
Ottelua leimasi kuitenkin ennen kaikkea tiivis puolustuspelaaminen.
– Tiukkaa oli, kuten odotettiinkin. Pelillisesti suoriuduimme aika hyvin, ja meillä oli hyviä paikkoja, mutta välillä ei vain saada paikoista sisään, Sampo Koskinen Hongan valmennusryhmästä summasi.
IFK Mariehamnille pistekin maistui, kun alla oli viime hetkillä kärsitty tappio RoPSille.
– Taistelimme hyvin, ja siihen voi olla tyytyväinen. Honka on erittäin hyvä joukkue. Jouduimme puolustamaan aika paljon. Pysyimme kuitenkin kärsivällisenä, vaikka toisella puoliajalla oli välillä vaikeaa, IFK-luotsi Peter Lundberg totesi.

Sarjajumbo piti HJK:n maalittomassa tasapelissä

Jalkapalloliigan sarjajohtaja HJK jäi tyrmistyttävästi liigajumbo PS Kemin kanssa 0-0-tasapeliin. Putoajan paikalta vähintään karsijaksi tähtäävälle Kemille pistejako oli kuin hurmiomainen voitto 33 pistettä sen edellä olevasta kärjestä.
– Taktiikka oli turhauttaa vastustajaa, olimme onnekkaita lopussa. Toisena päivänä tulos olisi ollut toinen, Kemin valmentaja David Hannah kertoi.
Kotijoukkue hallitsi avausjaksoa liki mielin määrin, mutta Riku Riski laukoi Mikko Vilhusen vartioiman maalin ylärimaan ja useat muut yritykset osoittautuivat vielä epätarkemmiksi.
Toisella kolmevarttisella Kemi käytti maalinsa edessä menestyksellisesti niin sanottua bussipysäkki-ryhmitystä Vilhusen jatkaessa sankarimaisia venymisiään.
HJK:n yritteliäin pelaaja oli nigerialaishyökkääjä Macauley Chrisantus ja epäonnisin Evans Mensah. Mensah hukkasi ensin muutaman viimeistelypaikan ja loukkasi ilmeisen vakavasti reitensä.
HJK:n fanipääty osoitti mieltään äänekkäästi suosikkiensa takkuisasta esityksestä. Klubi oli tehnyt 11 kotipeleissään keskimäärin 2,5 maalia. Ennen sunnuntaita se ei ollut jäänyt kertaakaan maalitta kentällään.
– Kaksi asiaa puuttui tänään, viimeistely ja viimeisen puolen tunnin tason nosto horjuvaa vastustajaa vastaan, HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo harmitteli.
PS Kemillä on 17 pistettä 24 ottelusta. Viimeistä edellisenä olevalla IFK Mariehamnilla on 18 pistettä 22 ottelusta ja TPS:lla 19 pistettä 24 ottelusta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti