Lounais-Häme

Ihan koko Suomi ei nukkunut teemapäivänä ulkona, mutta miltei 100 000 ihmistä kuitenkin

Ensi vuonna Nuku yö ulkona -haastetta vietetään Suomen luonnon päivänä 29. elokuuta. Kuva: Pekka Rautiainen
Ensi vuonna Nuku yö ulkona -haastetta vietetään Suomen luonnon päivänä 29. elokuuta. Kuva: Pekka Rautiainen

Suomen Latu haastoi suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona elokuun viimeisenä päivänä, eli viime lauantaina. Teemapäivää vietettiin nyt neljännen kerran.

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan noin 86 200 suomalaista otti osaa lauantaina Nuku yö ulkona -haasteeseen. Viime vuoteen verrattuna määrä lähes tuplaantui.

Suosituinta (4 %) ulkona nukkuminen oli 25–34-vuotiaiden ikäluokassa. Maantieteellisesti ulkona nukkuminen oli lähes yhtä suosittua eri puolilla Suomea.

– Maantieteellinen kattavuus oli hyvä, sillä Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestivät nelisenkymmentä tapahtumaa eri puolilla Suomea. Lisäksi päätapahtumat, Metsähotellit Espoossa ja Kiilopäällä vetivät yli 3 000 kävijää, joista 800 nukkui yönsä ulkona, Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen kertoo.

Tietoisuus Nuku yö ulkona -haasteesta oli myös erinomainen: 62 % vastaajista oli kuullut haasteesta. Tietoisuus oli tänä vuonna kaikissa kohderyhmissä parempi kuin vuotta aiemmin, jolloin reilu puolet suomalaisista oli kuullut haasteesta.

– Nyt suurin osa suomalaisista tietää haasteesta. Seuraavaksi meidän pitää keksiä, miten saisimme heidät houkuteltua ensi vuonna ulos nukkumaan, Könönen naurahtaa.

Ensi vuonna Nuku yö ulkona -haastetta vietetään Suomen luonnon päivänä 29.8.2020.

Suomen Ladun Taloustutkimukselta tilaamassa tutkimuksessa haastateltiin 500 henkilöä.

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic