Lounais-Häme

"Ihan sama, valitaanko minut seuraavissa vaaleissa" – pääministeri pelaa upporikasta ja rutiköyhää

Onkohan yksikään pääministeri rohjennut sanoa samaa julkisesti? Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on poikkeuksellisen avomielinen Lännen Median lehtien erikoishaastattelussa, kun hän kiistää olevansa poliitikko muiden joukossa.

Sipilä antaa ymmärtää, ettei hänelle henkilökohtaisesti ole väliä seuraavilla vaaleilla. Jos tulosta ei synny, en ansaitse edes asettua ehdolle, miettii vasta 6–7 vuotta sitten politiikkaan lähtenyt Sipilä.

Mistä oikein tuulee, kun pääministeri ja puoluejohtaja puhuu näin vaaleista?

Sipilä pelaa upporikasta ja rutiköyhää. Luultavasti hän myös oikeasti ajattelee niin kuin puhuu.

 

Sipilän nousu keskustan ja siitä nopeasti Suomen johtoon perustui mielikuvaan, että varakas insinööri ja yrittäjä ei ole riippuvainen poliittisesta vallasta. Sipilä lupasi olla uudenlainen poliitikko, joka ei kalastele suosiota vaan uudistaa maata.

Mielikuva suorasta ja ei-poliitikkomaisesta Sipilästä koki kovan kolauksen, kun hallituksen nähtiin viime kesänä pelastuneen kaikkien aikojen poliittisten lehmänkauppojen jälkeen. Kaiken lisäksi pääministerin epäiltiin laatineen suunnitelmia toisen hallituspuolueen eli perussuomalaisten hajoamisen varalta, minkä hän ehdottomasti torjuu.

Sipilä halunnee palata alkukautensa rooliin politiikan ulkopuolelta tulleena tulostavoitteisena Suomen remontoijana. Se onnistuu vain kunnon irtiotolla poliitikkomaisuudesta.

Äärimmäisin epäpoliitikkomaisuuden osoitus on sanoa, että on ihan sama, valitaanko minut seuraavissa vaaleissa.

 

Lähikuukaudet ja etenkin sote-maakunta-uudistuksen loppusuora näyttävät, vieläkö kansa syttyy Sipilälle. Jos ei syty, pääministeri voi aina todeta tehneensä kaikkensa välttämättömien uudistusten toteuttamiseksi tällä vaalikaudella. Se on totta.

Uuden vaalikampanjan sijasta edessä olisikin paluu kasvuyritysten pariin.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic