Lounais-Häme

Iiro Rantala soittaa Bachia ja omiaan Urjalassa

Iiro Rantala on yksi Suomen kansainvälisesti arvostetuimmista muusikoista ja suomalaisille erityisesti televisio- ja radio-ohjelmistaan tuttu letkeä ja monipuolinen pianisti. Hän tulee Urjalaan konsertoimaan perjantaina 2.2., ensin aamulla Urjalan Yhtenäiskoulun oppilaille ja illalla kello 19 Urjalan kauniiseen kirkkoon.

Rantala soittaa maailman rakastetuimman säveltäjän, barokkimestari Johann Sebastian Bachin musiikkia ja improvisoi omaan tyyliinsä teosten pohjalta. Hän myös kertoo iiromaisesti musiikistaan.

Iiro Rantalan lisäksi Urjalassa kuullaan ensimmäistä kertaa suurta Steinway-konserttiflyygeliä, jollaista soitetaan kaikissa maailman suurissa musiikkikeskuksissa ja -oppilaitoksissa.

Konsertti jatkaa Hanhisuon kulttuurikoulun ja Urjalan Musiikinystävien seura ry:n Parasta ennen 1793 -sarjaa, jota vietetään Nuutajärven Lasikylän 225-vuotisjuhlavuoden sekä Urjalan kunnan 150-vuotisjuhlien kunniaksi.

Iiro Rantala on monin tavoin palkittu jazzmuusikko, joka on yksin tai eri yhtyeineen kiertänyt kaikkialla maailmassa, Euroopan lisäksi Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa, Australiaa ja Kaukoitää.

Ennen ja jälkeen Urjalan hänen konserttikalenterissaan ovat mm. Ranskan-kiertue, Saksassa München, Hampuri, Berliini (kuuluisa Filharmonia), Dortmund, Düsseldorf, Hannover ja muina maina Sveitsi ja Romania. Iiro esiintyy pian Urjalan jälkeen myös toisella koululla eli Helsingin yliopiston virallisissa kevätlukukauden avajaisissa.

Iiro Rantala innostui musiikista (ja erityisesti Bachista) alun perin Cantores Minores -poikakuorossa, josta on ponnahtanut lukuisia oopperalaulajia, kapellimestareita, säveltäjiä ja instrumentalisteja – lukemattomista eri kuorojen laulajista puhumattakaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic