Lounais-Häme

Iisimpi tapa harrastaa lätkää

Jääkiekkoa pidetään helposti harrastuksena, jossa on paljon raskaita harjoituksia, meno totista ja kilpailu kovaa. Myös taloudelliset syyt voivat rajoittaa nuorten kiekkoharrastusta.

Kotimaisen verkkoyhtiö Carunan sponsoroima Easy Hockey -harrastekiekko mataloittaa kynnystä lätkän harrastamiseen. Kuluvan kauden Easy Hockey -toiminnassa on mukana 47 seuraa, myös FoPS.

Jääkiekko on yksi suomalaisten lempilajeista. Kaikki lajista kiinnostuneet lapset ja nuoret eivät kuitenkaan tähtää huipulle tai halua harrastaa jääkiekkoa päälajinaan. Easy Hockey tarjoaa rennon tavan pelata lätkää.

-Tähän toimintaan voivat lähteä mukaan kaikki 10–17-vuotiaat, jotka tykkäävät pelata jääkiekkoa, mutta joilla ei ole halua tai mahdollisuutta käydä treeneissä useita kertoja viikossa, kertoo valmennuspäällikkö Pasi Harju FoPSista.

 

Easy Hockey -treenejä pidetään toistaiseksi kerran viikossa Forssan harjoitusjäähallissa. Vuoro on lauantaisin kello 16–17, ja siinä keskitytään lähinnä letkeään pelailuun. Mukana treeneissä on aina asiansa osaava aikuinen vetäjä.

-Pelaajat eivät tarvitse aikaisempaa kokemusta lajista. Varusteiksi riittävät luistimet, maila, ristikollinen kypärä ja kaulasuoja, Harju opastaa.

Harjoituksia on tarkoitus järjestää lauantaisin keväälle asti. Myös toinen harjoitustunti voidaan ottaa käyttöön, mikäli tarvetta ilmenee.

Kausi alkoi muutama viikko sitten, mutta mukaan voi liittyä milloin vain. Easy Hockeyssä voi käydä joka lauantaina, tai vaikka vain kerran kokeilemassa.

-Tarkoituksena on, että tänne on helppo tulla. Kynnys on matalalla.

 

Easy Hockey -harrastekiekossa on vielä hyvin tilaa halukkaille. Pelit vain paranevat, kun mukaan saadaan lisää porukkaa.

FoPS on saanut tunneista hyvää palautetta. Hallille on helppo tulla, olot ovat kohdillaan ja pelaaminen rennossa porukassa hauskaa.

Tyytyväinen uuteen harrastekiekkoon tuntuu olevan myös forssalainen Timo Kilpinen, jonka Kasperi-poika käy pelailemassa Easy Hockeyssä.

-Onhan tämä kivaa, kuin kaveriporukassa pelasi. Tavoitteellinen jääkiekon pelaaminen ei poikaa kiinnosta, mutta täällä hän tykkää käydä. Talsoilasta ei näillä keleillä jäätä löydy, Kilpinen muistuttaa.

Yksi toive hänellä on jatkoa varten.

-Lisää porukkaa saisi tulla mukaan, Kilpinen vinkkaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti