Lounais-Häme Helsinki

Iittalan omistavalle Fiskarsille uusi toimitusjohtaja: Nathalie Ahlström siirtyy pois Fazerilta

Edellinen toimitusjohtaja Jaana Tuominen erosi tehtävästään huhtikuussa.
Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Nathalie Ahlström. Kuva: ROB ORTHEN
Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Nathalie Ahlström. Kuva: ROB ORTHEN

Kuluttajatarvikeyhtiö Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Nathalie Ahlström. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään tammikuussa 2021, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Ahlström on Fiskarsin hallituksen jäsen, ja hän luopuu paikastaan aloittaessaan toimitusjohtajana. Ahlström siirtyy Fiskarsille Fazerilta, jossa hän on toiminut makeisliiketoiminnan toimitusjohtajana.

Aiemmin Ahlström on toiminut useissa johtotehtävissä kuluttajapakkausyhtiö Amcorissa Aasiassa ja Euroopassa. Hän on myös kuitupohjaisten tuotteiden valmistukseen erikoistuneen Ahlström-Munksjön hallituksen jäsen, Fiskars kertoo tiedotteessaan.

Fiskars-konsernin hallituksen puheenjohtaja Paul Ehrnrooth sanoo tiedotteessa olevansa vakuuttunut, että Ahlströmin tulossuuntautuneisuus ja arvopohjainen johtamistyyli tukevat Fiskarsin kannattavan kasvun tavoitetta.

–  Hänellä on vahvaa näyttöä niin strategisesta suunnittelusta kuin operatiivisesta toteuttamiskyvystä, Ehrnrooth sanoo.

Ahlström puolestaan sanoo, että hänelle on kunnia aloittaa yrityksessä.

–  Yhdessä tiimin kanssa keskitymme luomaan arvoa osakkeenomistajille ja toteuttamaan yhtiön tarkoitusta tehdä arjesta ainutkertaista.

Fiskars kertoi huhtikuussa toimitusjohtaja Jaana Tuomisen erosta tehtävästään. Yhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana on toiminut Sari Pohjonen. Hän palaa talousjohtajan tehtävään, kun Ahlström aloittaa toimitusjohtajana.

Monen muun yrityksen tavoin koronaviruspandemia on koetellut Fiskarsia. Keväällä yhtiö sulki myymälöitään Suomessa ja kertoi lomautuksista useassa erässä.

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic