Iivo Niskanen hakee Rukalla petrausta alkukauden vauhtiinsa

Kuusamo
25.11.2018, 03:14

Urheilu-uutiset

Olympiavoittaja Iivo Niskanen odottaa suomalaishiihtäjiltä vahvaa joukkuepanosta, kun maailmancupin hiihdot jatkuvat Rukalla miesten 15 kilometrin kilpailulla. Vuosi sitten Niskanen oli vastaavalla matkalla kolmas Rukalla, ja hän voitti saman matkan vuosina 2014 ja 2016 koillismaalaisen yleisön edessä.
Tänä vuonna Niskasen vireeseen liittyy pieniä epävarmuustekijöitä, sillä hän ei ollut pari viikkoa sitten parhaimmillaan Rovaniemen Suomen cupissa. Ristomatti Hakola yllätti Niskasen lähes puolella minuutilla Ruka-kenraalissa.
– Rovaniemen tulokset ovat monesti korreloineet tänne. Muutama vuosi sitten Musti (Sami Jauhojärvi) totesi Rovaniemellä, että jos pystyy puolittamaan eron minuun, niin Rukalla menee hyvin. Minä toivon, että voin puolittaa eron Riseen (Hakola). Toivottavasti se riittää kolmanteen sijaan, Niskanen ennakoi.
Jauhojärvi toimii nykyisin Ylen tv-kommentaattorina. Niskasen lisäksi hän saa arvioida muun muassa Matti Heikkisen ja Perttu Hyvärisen maailmancup-kauden avausta. Kello 13.30 alkavassa miesten hiihdossa on mukana 15 suomalaista.

Pärmäkoski tähyää kuuden parhaan joukkoon

Perinteinen hiihtotapa on sunnuntain etenemistapa. Ennen miehiä ladulle säntäävät naiset, jotka hiihtävät kymmenen kilometriä alkaen kello 11.45.
Krista Pärmäkoski tähyää sprintin tavoin kuuden parhaan joukkoon. Hän pääsee matkaan kuuman ryhmän viimeisenä lähtönumerolla 60.
Kerttu Niskaselle kympin hiihto on ensimmäinen tänä viikonloppuna, sillä hän jätti sprintin väliin.
– Minulla on aika paljon harjoituskuormaa, hän perusteli.
Maailmancupiin yli puolentoista vuoden tauolta palaava Norjan Therese Johaug starttaa alkupäässä numerolla 26. Rukalle tullessaan jo mediamylläkän aiheuttanut Johaug oli 18 kuukautta kilpailukiellossa dopingin takia.
Hän osoitti jo viikko sitten Norjan hiihtokauden avauksessa, että on vahvassa vedossa. Johaug voitti suvereenisti kaksi matkaa Beitostölenissä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic