Lounais-Häme

Ikään katsomatta, taidosta tinkimättä - Mantaalin täydeltä judoa Tammelassa

Tupa oli täysi, kun Manttaalilla järjestettiin lauantaina Forssan-Tammelan Jundokanin judon viisivuotisleiri. Ulkona oli lämpöä liki 30 astetta ja sisällä saman verran, joten posket olivat punaisia ja hikeä virtasi matolla väännettäessä.

-Hienoa, että tänne tuli näin paljon väkeä keleistä huolimatta. Mukana on 25 eri-ikäistä lajin harrastajaa, enempää tänne ei olisi mahtunutkaan, kertoi seuran puheenjohtaja Ari Kujamäki, joka viihtyy yhä itsekin ahkerasti tatamilla.

Kujamäki halusi järjestää viisivuotisleirin vanhan ja uuden kauden väliin, jotta kesällekin saatiin jotain kivaa toimintaa. Uudet kurssit alkavat taas syksyllä.

-Saimme tänne saliin lisää mattoja Jolangin Pauliinan kautta. Minusta on hienoa, että Forssa ja Tammela pystyvät tekemään yhteistyötä tällaisissa asioissa, Kujamäki sanoi.

Juhlaleirin vetäjinä toimivat Anne ja Jukka Kirstinä Maskun Temposta. Molemmat lajitaiturit ovat Kujamäen tuttuja vuosien takaa. Näin Kujamäelle itselleen jäi paremmin aikaa olla mukana leirillä tositoimissa.

 

Forssan-Tammelan Jundokanissa voi harrastaa karatea, judoa ja kobudoa. Kujamäki, jolla on vankka judotausta, otti judon seuran toimintaan viisi vuotta sitten.

-Lajille oli kysyntää ja aloin pohtia, miten toimintaa kannattaisi käynnistellä. Sain hyviä vinkkejä Kirstinän Annen veljeltä Hakamäen Hannulta.

Perinteisen kamppailulajin judon mukaan ottaminen kannatti. Lajilla on seutukunnalla vankka harrastajakuntansa, ja syksyn kursseilla lajin pariin tulee aina uusia harrastajia.

Kujamäen mukaan judo sopii kaikenikäisille harrastajille, eikä sukupuolella ole väliä.

-Judo sopii niin tytöille kuin pojille, naisille ja miehille. Tämä on täysin tasa-arvoinen laji. Judon avulla pysyy hyvässä kunnossa ja saa uusia ystäviä. Ja tätä voi harrastaa monella tasolla; voi osallistua kilpailuihin tai treenailla vain omaksi ilokseen.

 

Eilisen juhlaleirin osallistujien ikähaarukka oli seitsemästä viiteenkymmeneenkolmeen vuotta. Ikä ja kuumuus otettiin huomioon ohjelmassa. Juomaakin oli varattu osallistujille reilusti.

-Ensimmäinen harjoitus on mattotreeni, sillä on hyvä aloittaa ja samalla saadaan kroppaa hereille. Iltapäivällä käymme sitten läpi pystytekniikoita, kertoi leirin vetäjänä toiminut Anne Kirstinä.

 

Ansiokkaasta työstään lajin parissa palkittu Ari Kujamäki oli otettu Judoliiton myöntämästä tunnustuksesta.

-Olen todella ylpeä tästä kunniamerkistä. Tällaiset muistamiset tuovat lisää potkua harrastuksen parissa toimimiseen.

Kujamäki aikoo jatkaa sekä judon että karaten parissa, sillä paljon on vielä opittavaa. Ikä on tuonut malttia matolle.

-Tekemiseni on muuttunut vuosien varrella pehmeämmäksi. Vaikka mieli tekisi, kroppa ei ole enää niin kuin nuorella, Kujamäki myhäili. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic